• Meny
  • Meny

Galleria Borghese i Roma

Galleria Borghese i Roma er et av de mest kjente kunstgalleriene i verden. Galleriet er et nydelig eksempel på den tidlige barokkarkitekturen, og er kjent for sin rike samling av kunst og skulpturer.


annonse

Planlegger du en tur til Roma? Finn ut hvor du bør bo!

Historien til Galleria Borghese starter med kardinal Scipione Borghese, nevø av pave Paul V, som på begynnelsen av 1600-tallet begynte å samle kunstverk. Kardinalen hadde en lidenskap for kunst, og hans samling ble grunnlaget for galleriet.

Galleria Borghese Roma

Arkitekturen til Galleria Borghese er et kunstverk i seg selv. Bygget har et symmetrisk plan med store haller og intrikate dekorasjoner. Det er spesielt kjent for sitt detaljerte marmorarbeid og stukkatur. Hver sal og rom har sitt eget unike tema og kunstverk, som skaper en unik atmosfære og estetisk opplevelse.

Galleriet er mest kjent for sine samlinger av renessansemalerier og barokke skulpturer. Blant de mest berømte verkene er skulpturer av Gian Lorenzo Bernini, som “Apollo og Dafne” og “David”, samt malerier av Caravaggio som “Sankt Hieronymus” og “Johannes Døperen”. Disse kunstverkene representerer noen av de fineste eksemplene på italiensk kunst fra denne perioden.

Apollon og Dafne utstilt i Galleria Borghese

For turister som ønsker å besøke Galleria Borghese, er det viktig å planlegge på forhånd. Billetter bør bestilles tidlig da antall besøkende er begrenset for å bevare kunstverkene og sikre en behagelig opplevelse for alle.

Galleriet er åpent fra tirsdag til søndag, og det er anbefalt å sette av minst to timer til besøket. I tillegg til kunstverkene, kan besøkende også nyte den vakre Borgheseparken, som omgir galleriet. 

Kart