• Meny
  • Meny
Castel Sant'Angelo i Roma

Castel Sant’Angelo i Roma

Castel Sant’Angelo, også kjent som Engelsborgen, er en av Romas mest ikoniske landemerker. Dette massive, sylinderformede bygget ligger majestetisk til langs elven Tiber, nær Vatikanstaten. Opprinnelig ble det bygget mellom 123 og 139 e.Kr. som et mausoleum for keiser Hadrian og hans familie. Gjennom århundrene har det tjent mange formål, fra en keiserlig gravplass til en festning, et fengsel, og nå et museum.

annonse

Les også: Finn det beste stedet å bo i Roma med våre tips

Festningen har en distinkt, sylindrisk form og er bygget over flere nivåer. Bygningen er kronet med en statue av erkeengelen Mikael, som ifølge legenden viste seg på toppen av borgen i år 590 e.Kr. for å annonsere slutten på en pest. Selve borgen er knyttet til Vatikanstaten gjennom en overdekket gangvei kjent som Passetto di Borgo, som pavene har brukt som en fluktrute i tider med fare.

Castel Sant'Angelo

Castel Sant’Angelo er kjent for sin rike historie og imponerende arkitektur, men også for sin fremragende utsikt over Roma. Fra terrassen på toppen av borgen kan besøkende nyte panoramautsikt over byen og elven Tiber.

For turister som ønsker å utforske denne historiske perlen, er Castel Sant’Angelo åpent for besøkende nesten hver dag. Inne i borgen kan besøkende utforske forskjellige rom og korridorer, se på antikke gjenstander og malerier, og lære om borgens historie og betydning gjennom århundrene. Det anbefales å sjekke åpningstider og eventuelle spesielle arrangementer eller utstillinger på forhånd for å få mest mulig ut av besøket.

Kart