• Meny
  • Meny
Bucuresti

Bucuresti

Storbyferie til Bucuresti

Bucuresti er hovedstaden og den største byen i Romania, og har vokst seg til å bli en skikkelig storby med sine to millioner innbyggere. Byen ligger i sørenden av landet, og det er faktisk ikke så langt til Svartehavet derfra. Det er ikke så mange som tenker på Romania som en destinasjon for neste storbyferie, men det burde de begynne å gjøre, for Bucuresti er en skikkelig flott by som tilbyr det meste av opplevelser til en rimelig penge.

Det er ikke til å unngå å nevne at Bucuresti hadde et nokså dårlig rykte da diktatoren Ceaușescu styrte Romania under kommunisttiden, men siden hans død i 1989 har byen gradvis blitt bedre og bedre, og det har utviklet seg raskt etter at Romania ble med i EU. Det er fortsatt en del å ta tak i, men jevnt over har Bucuresti utviklet seg til å bli en flott turistby for dem som ønsker å oppleve en litt annerledes storby. Det er fortsatt store skiller mellom fattige og rike i byen, men de fleste lever med nok penger til å klare seg nå om dagen.

storbyferie til bucuresti

Tips til hotell i Bucuresti

annonselenker

Reise til Bucuresti

Mange kaller Bucuresti for «Lille Paris», og dette kommer av at Bucuresti tydelig har brukt Paris som forbilde når de har utviklet byen. Det betyr vakre avenyer og bulevarder som er estetisk flotte å se på og gå langs. Folkene i Bucuresti snakker stort sett engelsk godt, og man trenger ikke å lære seg noe rumensk før man vender nesa mot byen. Det er først hvis man snakker med eldre personer som ikke har noe med turistnæringen å gjøre at man kan oppleve språkproblemer. Til å betale med bruker man Rumensk leu, og hver leu er verdt omtrent 2 norske kroner. Prisnivået er jevnt over lavt, nesten uansett hva man kjøper.

triumfbuen i bucuresti

Man bør besøke Bucuresti på vår, sommer, eller høst, da det ofte er veldig mye kald vind der på vinteren. På sommerhalvåret er det derimot gode temperaturer, og som et referansepunkt kan det nevnes at byen ligger omtrent like langt nord som Milano. Dersom man ønsker luksuriøse hotellopplevelser til en rimelig pris er Bucuresti et godt valg, og selv de flotteste hotellene i byen koster knappe 1 500kr for natta, noe som er veldig mye rimeligere enn et tilsvarende hotell i andre Europeiske storbyer. Det samme gjelder for øvrig mat og drikke, og prisnivået på dette er trolig blant Europas laveste. Her er det en gyllen mulighet til å booke seg en helg på et hotell med spatilbud uten å betale stort mer enn tusenlappen per natt.

Ting å gjøre i Bucuresti

annonse

Opplev legendariske Transilvania

Det legendariske skogsområdet Transilvania ligger bare tre timer unna Bucuresti, og er et naturlig startpunkt for en dagsutflukt fra byen. Selv om man ikke er veldig interessert i vampyrer og gamle folkehistorier fra området, kommer man garantert til å bli positivt overrasket over hvor spennende det er å være på en plass hvor det moderne samfunnet ser ut til å gå hånd i hånd med middelalderen. Bran-slottet i hjertet av Transilvania er i dag en av Romanias mest populære turistattraksjoner, for hvem vil vel ikke se slottet som inspirerte Draculaslottet? Det går busser direkte til de mest populære stedene i Transilvania, men for de fleste vil det være like greit å leie en bil til turen, da man sparer en del tid på det.

bran slottet i romania

Den historiske gamlebyen i Bucuresti

Som mange andre Europeiske storbyer er det selvsagt en vakker gamleby i Bucuresti, og lokalt er den kjent som Centru Vechi. Det er derimot ikke like lagt opp for turister som tilsvarende steder i andre byer, men det betyr bare at man får en mer autentisk opplevelse. Distriktet er også kjent for å ha et utrolig godt utvalg av barer og restauranter, og prisnivået her stort sett veldig lavt. Området er også preget av gamle bygninger i ulik forfatning, samt flere kvalitetshotell med egne spaavdelinger som er veldig populære blant turistene.

Topp 10 attraksjoner i Bucuresti

Dimitrie Gusti museum bucurestiMuzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” (Landsbymuseum)

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” er et utendørsmuseum i Bucuresti som viser frem hvordan livet var i en tradisjonell, rumensk bygd. Museet er spredt over et stort område, og har over 250 hus og gårder fra ulike tidsperioder. Her kan man virkelig oppleve hvordan livet var i Romania før i tiden.

Herastrau Park i bucurestiKing Michael I Park / Herastrau Park

King Michael I Park het tidligere Herastrau Park, og er en stor park nord i Bucuresti. Parken er best egnet for folk som liker å spasere rolig gjennom parken, eller barnefamilier som vil la barna få leke litt fritt. Det er nemlig et godt utvalg av lekeplasser og lekeapparater i parken.

Stavropoleos kirke i bucurestiStavrapoleos kirke

Stavrapoleos kirke er en ortodoks kirke i gamlebyen i Bucuresti som er åpen for publikum. Den er derimot også i full bruk, og det bor fortsatt nonner på området, men disse er selvsagt vant til alle turistene. Det er en nydelig kirke som må oppleves hvis man først er i området.

severdigheter i bucurestiCeausescu’s Mansion

Ceausescu’s Mansion er huset hvor diktatoren Nicolae Ceaușescu levde mens det rumenske folket slet med å skaffe nok penger til å kjøpe mat. Nå kan man få en omvisning i det ekstravagante huset hans for å se hvordan han levde under denne perioden, og selvfølgelig lære mye om Romania under styret hans.

Palace of the Parliament i bucurestiPalace of the Parliament

Palace of the Parliament er huset hvor rumenske politikere styrer landet, og det er faktisk verdens nest største administrative bygning etter Pentagon i USA. Det er verdens tyngste bygning med rom på over 365 tusen kvadratmeter fordelt på 1 100 rom. Dette ble naturligvis bygget av Ceaușescu, og er nok et eksempel på den urettferdige fortiden til Romania.

gamlebyen i bucurestiGamlebyen / Centru Vechi

Gamlebyen i Bucuresti er perfekt for alle som er glad i billig mat og drikke, eller som ønsker å vandre gatelands og se på alle de flotte byggene. Her er det alltid folksomt, men det er uten tvil et av de koseligste distriktene i Bucuresti.

Grigore Antipa National Museum of Natural HistoryGrigore Antipa National Museum of Natural History

Grigore Antipa National Museum of Natural History er et naturhistorisk museum hvor det er utstilt biologiske og geologiske gjenstander. Det er et stort museum som passer for alle som interesserer seg i naturen uansett om man er gammel eller ung.

Cismigiu Gardens i bucurestiCismigiu Gardens

Cismigiu Gardens er en offentlig park midt i sentrum av Bucuresti, og er byens eldste. Dette er en estetisk flott park med mye spennende å se på, og hvis man blir sliten av all vandringen er det et par gode restauranter inne i parken.

Romanian Patriarchal CathedralRomanian Patriarchal Cathedral

Romanian Patriarchal Cathedral er en ortodoks kirke og et landemerke i Bucuresti, og den er fortsatt i bruk. De fleste reiser til kirken for å se den med egne øyne, men det er også mulig å reise dit under en av de kristne høytidene for en helt spesiell opplevelse.

shopping i bucurestiAFI Cotroceni

Shoppingsenteret AFI Cotroceni er perfekt for alle som ønsker å fylle kofferten litt ekstra til hjemreisen, for her er det et enormt utvalg av ulike butikker. Kjøpesenteret er mye større enn de fleste her hjemme i Norge, og shoppingglade turister kan fint bruke timevis på å se gjennom alle butikkene. Prisnivået er selvfølgelig veldig lavt her.