• Meny
  • Meny
Rosenborg Slott København

Rosenborg Slott i København

Rosenborg Slott er et imponerende slott i København, kjent for sin rike historie og unike arkitektur. Slottet ble bygget i begynnelsen av 1600-tallet som et sommerhus for kong Christian IV, en av de mest fremtredende danske kongene i historien. Gjennom årene ble slottet utvidet og forbedret, og har spilt en viktig rolle i Danmarks kongelige historie.

Powered by GetYourGuide

annonse

Finn ditt drømmehotell i København med våre tips

Arkitekturen til Rosenborg Slott er karakteristisk for den danske renessansen, med detaljert murarbeid, spir og tårn som bidrar til slottets eventyrlige utseende.

Rosenborg Slott

Slottets interiør er like imponerende, med overdådige rom og haller som huser en fantastisk samling av kongelige effekter. Blant høydepunktene er De Danske Kongers Kronologiske Samling, som inneholder kronjuvelene og kongelige regalier.

Inne i Rosenborg Slott

Rosenborg er også kjent for sin vakre hage, Kongens Have, som omgir slottet. Denne offentlige parken er et populært rekreasjonsområde for både turister og lokalbefolkningen, og tilbyr et fredelig tilfluktssted fra byens travle gater.

Kongens Have utenfor Rosenborg Slott i København

For å besøke Rosenborg Slott, må man dra til sentrum av København. Slottet ligger lett tilgjengelig for besøkende, ikke langt fra Nørreport stasjon, som er et knutepunkt for offentlig transport i byen. Besøkende til slottet kan utforske de historiske rommene, beundre kunstsamlingen, og lære om Danmarks kongelige historie og arv.

Kart