• Meny
  • Meny
Santa Maria Maggiore Roma

Basilica di Santa Maria Maggiore i Roma

Basilica di Santa Maria Maggioreer en av Romas fire store basilikaer og et eksepsjonelt eksempel på kristen arkitektur. Den er kjent for sin rike historie, praktfulle arkitektur og som et viktig pilegrimssted.

annonse

Hvor bør man bo i Roma? Finn de beste bydelene her

Historien til basilikaen strekker seg tilbake til det 4. århundre e.Kr. Det sies at basilikaen ble grunnlagt etter et mirakuløs snøfall i august, noe som inspirerte Pave Liberius til å bygge en kirke på stedet. Den nåværende bygningen ble imidlertid hovedsakelig konstruert under Pave Sixtus III på 400-tallet. Basilikaen har overlevd gjennom århundrene, inkludert Romas turbulente historie, og har blitt restaurert og utvidet flere ganger.

Basilica di Santa Maria Maggiore

Arkitektonisk sett er Santa Maria Maggiore en blanding av forskjellige stiler. Det opprinnelige byggverket er preget av tidlig kristen arkitektur, men senere tillegg inkluderer elementer fra barokken og renessansen. Inne i kirken er det lett å la seg imponere av de intrikate mosaikkene og utsmykningene som skildrer scener fra Det gamle og Det nye testamentet. Interiøret er også kjent for sitt høye, luftige kirkeskip og de vakre marmor- og gullutsmykningene.

Basilikaen huser dessuten flere viktige relikvier, inkludert det som sies å være en del av krybben fra Jesu fødsel. Dette gjør stedet til et sentralt mål for kristne pilegrimer.

Innsiden av Basilica di Santa Maria Maggiore

Santa Maria Maggiore er åpen for publikum nesten hver eneste dag. Inngang til kirken er vanligvis gratis for besøkende. Dette er i tråd med mange av Romas kirkelige steder, som tillater folk å beundre innsiden uten at det kreves inngangspenger. 

Kart