• Meny
  • Meny
Vor Frelsers Kirke

Vår Frelsers Kirke i København

Vår Frelsers Kirke er et ikonisk landemerke og den mest spektakulære kirken i København. Den ligger i bydelen Christianshavn og er lett gjenkjennelig med sitt spiralformede spir, som strekker seg høyt mot himmelen. Kirken ble innviet i 1695, men det spektakulære spiret ble først fullført i 1752, under ledelse av arkitekten Lauritz de Thurah. 

Powered by GetYourGuide

annonse

Hvor bør man bo i København? Sjekk ut våre beste tips her

Vår Frelsers Kirke er kjent for sitt unike spir, som har en utvendig trapp som besøkende kan klatre opp. Fra toppen av de 400 trinnene tilbyr kirken en av de beste utsiktene over København. Dette gir en unik opplevelse ikke bare for arkitekturinteresserte, men også for de som ønsker å se byen fra et fugleperspektiv.

Tårnet på Vår Frelsers Kirke i København

Arkitekturen i kirken er like imponerende innvendig som utvendig. Interiøret er rikt dekorert med utskjæringer, og alteret er et kunstverk i seg selv. Kirkerommet har en varm og innbydende atmosfære, og det holdes regelmessig gudstjenester og konserter her, noe som gjør det til et levende sted for både lokalbefolkningen og besøkende.

På Toppen av Vår Frelsers Kirke

For å besøke Vår Frelsers Kirke må man dra til Christianshavn, som er en sjarmerende bydel i København kjent for sine kanaler, brosteinsbelagte gater og fargerike bygninger. Kirken er lett tilgjengelig med offentlig transport eller til fots fra sentrum av byen. Området rundt kirken er også verdt å utforske, med flere kafeer, butikker og historiske steder.

Kart