• Meny
  • Meny
valencia

Valencia

Storbyferie til Valencia

Storbyen Valencia ligger helt på østkysten av Spania med direkte kystlinje mot Middelhavet. I Valencia bor det over 800 000 mennesker, men tallet blir så mye som 1,3 millioner om man inkluderer forstadsområdene like utenfor byen, så dette er en ordentlig storby. Dette gjør det til den nest største storbyen på østkysten etter Barcelona, men en fordel den har sammenlignet med Barcelona er at Valencia ligger mye lenger sør, og kan skryte på seg bedre klima. 

Valencia er et godt valg for dem som ønsker seg en moderne storbytur kombinert med en strandferie. I Valencia er det flere store og flotte strender, men disse har en tendens til å være nokså folksomme på sommeren selv om de er veldig store. Det er likevel en god storby for å ta seg en strandferie, og det er alltid kort vei til nærmeste badestrand. 

storbyferie til valencia

Tips til hotell i Valencia

annonselenker

Reise til Valencia

I løpet av det siste tiåret har Valencia blitt en populær destinasjon for en langweekend, men til tross for dette går det ingen direktefly fra Oslo til Valencia. Man må derfor regne med 5-6 timers reisetid totalt, og litt ventetid på en flyplass når man bytter fly. Et problem med byens popularitet er for øvrig at hotellrommene i byen kan bli fulle i høysesongen, så ikke vent med å skaffe hotell til du kommer frem. Da kan du i verste fall bli stående uten et sted å sove, så book heller hotellrommet god tid i forveien. 

severdigheter i valencia

De fleste regner Valencia som en veldig moderne storby selv om det egentlig er en veldig gammel by med en rik og spennende historie. Mye av grunnen til dette kan være området Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dette er en slags senter som huser flere ulike aktører, som museer, et offentlig akvarium, operaen og så videre. Alt dette ligger samlet på samme sted, og har en helt unik og futuristisk arkitektur. Ikke overraskende har dette blitt byens største turistattraksjon, for det er noe for alle og enhver på området. Om ikke museene interesserer deg er det likevel verdt å reise ned dit kun for opplevelsen i seg selv. 

placa de la virgen i sentrum av valencia

Det er også en gamleby i Valencia. Dette området er kanskje den strake motsetningen til det moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias. I gamlebyen er det godt bevarte bygninger fra gjennom tidene, og her finner man vakre kirker, utrolige fontener på torgene, hyggelig og intime restauranter, smale gågater, og mange muligheter til å lære mer om den lange historien til byen. 

Ting å gjøre i Valencia

annonse

Shopping i Valencia

Som en av Spanias største byer er det selvsagt gode shoppingmuligheter i Valencia. Butikkene er spredt jevnt over hele byen, men om man er ute etter å handle så bør man starte i bykjernen for så å jobbe seg utover. Valencia er ikke noen spesielt billig by, men det er helt greie priser på produktene man kjøper der. Man bør også ta seg tid til å sjekke ut Central Market, et enormt marked hvor det er nesten 1 000 salgsboder. Her kan man kjøpe både mat og litt suvenirer, og det er en god anledning til å kjøpe med seg råvarer av høy kvalitet som man kan ta med seg hjem. 

Topp 10 severdigheter i Valencia

central market of valencia matmarked i valenciaCentral Market of Valencia

Central Market of Valencia er et stort marked i Valencia. Her er det over 8 000 kvadratmeter med boder, og man finner først og fremst matartikler som frukt, grønnsaker, oster, oljer, vin osv. Det er også en del matboder som selger gatemat man kan spise på markedet, samt noen restauranter. I løpet av de siste årene har det også kommet en del turistboder dit som selger suvenirer. 

Ciudad de las Artes y las CienciasCiudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias (oversettes til byen for kunst og vitenskap) er et enormt område med flere ulike bygg. I disse byggene er det operahus, flere museer, og flere parker, og området i seg selv er en enorm turistattraksjon. Her kan man bruke flere dager uten å gå lei, og byggene i seg selv er verdt å se med egne øyne for arkitekturen deres. 

Oceanogràfic ValènciaOceanogràfic València

Oceanogràfic València er et akvarium i Ciudad de las Artes y las Ciencias-området i Valencia. Her er det akvarier fra flere ulike biotoper, og til sammen er det over 42 millioner liter vann og 45 000 organismer. Her kan man lære mer om ulike økosystemer i havet, og se mange spennende fisk på kloss hold. 

Parroquia de San Nicolás de Bari y San Pedro MártirParroquia de San Nicolás de Bari y San Pedro Mártir

Parroquia de San Nicolás de Bari y San Pedro Mártir er en kirke i Valencia fra 1200-tallet. Innsiden av kirken har noen helt utrolige malerier, inkludert et verdenskjent takmaleri som kommer til å ta pusten fra deg når du ser det. Det er mye spennende historie knyttet til kirken, så det kan være greit å booke en guidet tur gjennom den. 

jardi del turia valenciaJardi del Turia

Jardi del Turia er er en gigantisk park i Valencia som strekker seg helt fra gamlebyen til de moderne områdene ved Ciudad de las Artes y las Ciencias-anlegget ved havna. Dette er en super måte å gå gjennom byen på, for det er veldig koselig å gå langs den langstrakte parken fremfor å ta en taxi eller buss mellom dem. 

Basilica de la Virgen de los DesamparadosBasilica de la Virgen de los Desamparados

Basilica de la Virgen de los Desamparados er en vakker kirke i sentrum av Valencia. I likhet med Parroquia de San Nicolás de Bari y San Pedro Mártir er det helt utrolige kunstverk inne i kirken, så hit bør man legge turen dersom man har tid. 

The Fallas festivalen i valenciaThe Fallas

The Fallas er en festival som holdes i Valencia og i mange andre byer i Spania. Her lager man store og fargerike figurer som senere skal brennes. Mens festivalen pågår i fem dager i mars hvert år er det et konstant liv i gatene, og fyrverkeri hver eneste kveld. Byen tar det aldri rolig mens festivalen pågår, så vær klar for mye bråk, støy og moro døgnet rundt. 

Palacio del Marques de Dos AguasPalacio del Marques de Dos Aguas

Palacio del Marques de Dos Aguas er et palass i Valencia som ligger sentralt i gamlebyen. Dette bygget er så overdådig som man får det, og det er spennende å få en omvisning inne i bygget. Her lærer man mer om hvordan adelen hadde det i Valencia i gamle dager, og mye av interiøret og gjenstandene er godt bevart selv om de er flere hundre år gamle. 

park i valenciaJardines de Monforte

Jardines de Monforte er en hage i Valencia midt inne i byen. Her er det flotte statuer, og hyggelige områder hvor man kan ta seg et pust i bakken etter å ha vandret rundt i byen og sett på alle attraksjonene. Dette er en super sjanse til å slappe av i skygge mens barna kan leke i parken. 

Bioparc Valencia

Bioparc Valencia er dyrepark i Valencia. Her er det over 4 000 dyr, og fokuset er mest på dyr fra Afrika. Hit kan man komme for å se neshorn, gorillaer, løver, sjiraffer, lemurer og mer. Barna kommer til å elske å se alle disse dyrene i levende live, og i motsetning til mange andre dyreparker i Spania har dyrene stor plass i innhegningene sine her.