• Meny
  • Meny
tokyo

Tokyo

Tokyo

Tokyo er hovedstad og den største byen i Japan. Inne i selve byen bor det hele 13 millioner mennesker, men dersom man regner med alle som bor i utkantsområdene og typisk pendler inn til byen for å jobbe, blir tallet hele 38 millioner mennesker. Her snakker vi om en av verdens største storbyer med et enormt utvalg av turistattraksjoner, unike opplevelser, shoppingmuligheter, gode restauranter, og alt annet man forventer av en storby.’

For mange er Tokyo synonymt med enorme mengder folk, høye skyskrapere, proppfulle butikker, og neonlys i alle verdens farger, og det er faktisk ikke langt fra sannheten. Dette er nemlig en svært travel by som har enorme bygninger som dominerer landskapet. Det er alltid mye liv her, men det er heldigvis mange parker og områder i byen hvor det er mulig å komme seg unna alt folkemylderet.

tokyo

Tokyo er også kjent for å ha mange unike og sære opplevelser, som robotkaféer, dyrekaféer hvor man kan spise lunsj sammen med katter, hunder eller andre dyr, gokart på offentlige veier, kapselhotell, automater som selger alt fra fulle måltider til undertøy, og mye annet. Man kommer garantert til å få oppleve noe man ikke får gjort noen annen plass i verden i løpet av reisen sin til Tokyo.

Ting å gjøre i Tokyo

annonse

Tips til hotell i Tokyo

annonselenke

Reise til Tokyo

Det tar en stund å reise til Tokyo, men dersom man booker et fly med kun ett stopp og en nokså kort ventetid på dette stoppet kan man få en reisetid på rundt 13-14 timer, selv om det er mer vanlig med en reisetid på 17 til 19 timer. Mange reiser til Tokyo for å være der i noen få dager før de reiser videre til de andre byene i Japan, men det er også godt mulig å kun være i Tokyo over en lengre periode. Det er aldri mangel på ting å gjøre i byen!

Prisnivået i Tokyo er svært høyt, og det regnes som en av verdens dyreste byer. Man betaler i yen, og får litt over 1 200 yen for 100 norske kroner. Både hotellovernattinger, mat på restauranter og opplevelser koster en del, og ofte må man regne med å betale mer enn tilsvarende ting her hjemme i Norge. Det er mange som tenker at det er mye å spare på å bo på såkalte kapselhotell i Tokyo. Dette er små «hotell» hvor man sover i en knøttliten boks istedenfor å ha et eget hotellrom, men disse har blitt så populære blant turister at de gjerne ikke er så mye billigere enn å booke et helt hotellrom i utkanten av byen. Det er likevel en opplevelse som er verdt å få med seg.

gatelangs i tokyo

Språket i Tokyo er naturligvis japansk, og det kan være litt vanskelig å klare seg som turist i Tokyo ettersom de fleste skilt og lignende er skrevet med de japanske alfabetene hiragana, kanji og katakana. Typiske turistområder har likevel ofte engelske skilt og forklaringer, og det er en del personer som kan grunnleggende engelsk. Det kan likevel være lurt å lære seg noen enkeltord og setninger på japansk før man reiser nedover, spesielt om man ønsker å prøve seg på mer autentiske japanske opplevelser.

Det er muligheter for mange gode matopplevelser i Tokyo, men maten er gjerne veldig annerledes enn vi er vant til her hjemme. Det går mye i fisk, grønnsaker og krydder som er basert på umamismaker. Noen klassiske retter som bør prøves når man er i byen er selvsagt sushi, nudelmåltider, og kobebiff fra wagyu-kveg.

mat i tokyo

Det må nevnes at Tokyo er en veldig stor by, og man må regne med å bruke en del tid på undergrunnsbanen når man skal reise mellom de ulike turistattraksjonene. Heldigvis går den offentlige transporten svært ofte og ekstremt punktlig, så det er sjeldent et problem her. Det anbefales å bruke litt tid på å sette seg inn i undergrunnssystemet, så sparer man seg for mye tid når man står på stasjonen og er på vei til en attraksjon.

Shopping i Tokyo

Shoppingmulighetene i Tokyo er enorme, men for mange vil det være vanskelig å finne ting man er kjent med. Det er nemlig få vestlige butikker, men isteden er det japanske butikker i alle størrelser rundt omkring. Shoppingen er spredt omkring hele byen, men visse distrikter spesialiserer seg ofte på visse produkter. Om man bare vil se i relativt normalt butikker er Shinjuku å anbefale. Her ligger også varehuset Isetan som selger alt man kunne trenge, men det er også drøssevis av andre kjøpesentre og varehus i nærheten.

Populære severdigheter i Tokyo

Shinjuku Gyoen National GardenShinjuku Gyoen National Garden

Shinjuku Gyoen National Garden er en enorm park i Tokyo hvor både turister og lokalbefolkningen kommer for å slappe av. Her er det over 20 000 trær, inkludert over 1 500 kirsebærtrær som er ekstremt populære på våren når de blomstrer. Det er også mange eksotiske trær og blomster i parken.

Nezu MuseumNezu Museum

Nezu Museum er et kunstmuseum som stiller ut kunst og objekter fra Japan og Kina. Her kan man se noen av verdens mest kjente asiatiske kunstverk, eller bare nyte den utrolig vakre japanske hagen museet er kjent for.

Tokyo MetroTokyo Metro

Tokyo Metro er tunnelbanesystemet i byen. Her er det nesten 300km med tunnelbaner fordelt på 290 stasjoner. Dette er den raskeste måten å komme seg rundt i byen på, så man kommer til å bli godt kjent med Tokyo Metro under oppholdet sitt. Her kommer dessuten alle togene på klokkeslaget, for det er svært sjeldent forsinkelser på den offentlige transporten i Japan.

samurai museum tokyoSamurai Museum

Samurai Museum i Shinjuku-distriktet i Tokyo er et svært populært museum i byen, og som navnet tilsier tar den for seg samuraikultur fra Edo-perioden i Japan. Her er det utstillinger av mange ulike typer våpen og rustninger som samuraiene brukte, inkludert de kjente samuraisverdene, og de mindre kjente samuraigeværene.

Edo-Tokyo MuseumEdo-Tokyo Museum

Edo-Tokyo Museum er et historiemuseum i Tokyo som tar for seg Tokyo under Edo-perioden fra 1603 til 1868. Det var på denne tiden at hovedstaden i landet ble flyttet fra Kyoto til Tokyo (som på den tiden het Edo). Dette er trolig den mest kjente tidsperioden i japansk historie, og det er mye spennende å lære om denne tiden på museet.

Hotel New Otani Japanese GardenHotel New Otani Japanese Garden

Hotel New Otani Japanese Garden er en grønn oase midt i byen, og er mest kjent for sin 6 meter høye foss i parken. Her er det dessuten koidam, flere restauranter, og selvsagt en helt utrolig vakker parkhage med ekte japansk zen-stil. Det er en spesiell opplevelse å gå gjennom denne parken, uansett når på året du besøket Tokyo.

Asakusa tokyoAsakusa

Asakusa er et distrikt i Tokyo, og er kjent for å fortsatt ha følelsen av å være eldgammel. Dette er det nærmeste man kommer en gamleby i Tokyo, og det er en skikkelig kontrast til det toppmoderne bylivet i resten av området. Her er det templer, restauranter som selger tradisjonell mat, snacksbarer og lignende.

sumo wrestlingRyogoku Kokugikan

Ryogoku Kokugikan er en sportsarena i Tokyo som primært brukes til sumowrestling. Denne unike sporten er artig å se på, og en kamp på Ryogoku Kokugikan er en helt unik opplevelse man aldri kommer til å oppleve maken til. Det er også et sumomuseum på området som er verdt å få med seg.

Meiji JinguMeiji Jingu

Meiji Jingu er en jinja (shinto shrine på engelsk) som er dedikert til keiser Meiji og hans kone. I området rundt jinjaen er det en stor park man kan vandre i og nyte et lite avbrekk fra den hektiske byen.

Tokyo City View Observation DeckTokyo City View Observation Deck

Tokyo City View Observation Deck er en utkikkspost hvor man får en helt vanvittig utsikt over Tokyo. Det er en evig diskusjon om Tokyo Tower eller Tokyo City View Observation Deck, men trolig kommer du ikke til å bli skuffet uansett hvilken du velger. Se gjerne solnedgangen fra Tokyo City View Observation Deck for en helt utrolig opplevelse.