• Meny
  • Meny
Tivoli i København

Tivoli i København

Tivoli i København er ikke bare en fornøyelsespark; det er et stykke levende historie midt i hjertet av byen. Siden dørene åpnet i 1843, har Tivoli vært et sted hvor folk fra alle livets kroker kan komme sammen for å oppleve glede og underholdning. Det er nesten som om du trer inn i en annen verden, der tiden står stille, og hverdagen blir lagt igjen utenfor portene.

Powered by GetYourGuide

annonse

Planlegger du en tur til København? Finn ut hvor du bør bo her

Historien til Tivoli er rik og fargerik. Grunnleggeren, Georg Carstensen, fikk kong Christian VIII overbevist om at et slikt sted ville gjøre folk glade og mindre opptatt av politikk. Og det var akkurat det som skjedde. Gjennom årene har Tivoli overlevd både kriger og modernisering, men har alltid beholdt sin sjarm og appell.

Tivoli

Parken er kjent for sin blendende blanding av gammelt og nytt. Arkitekturen i Tivoli er et syn i seg selv, med en sjarmerende blanding av gamle, eventyrlige bygninger og moderne attraksjoner. Her kan du finne alt fra gamle karuseller som tar deg med tilbake i tid, til spennende berg-og-dal-baner som får det til å kile i magen.

Julemarked Tivoli København

Tivoli er også kjent for sine vakre hager, spektakulære lysinstallasjoner og et bredt utvalg av konserter og forestillinger. Om sommeren er parken levende med konserter og teaterforestillinger, mens den i vintersesongen forvandles til et vinterlandskap med julemarkeder og glitrende dekorasjoner.

Jul i Tivoli

For å besøke denne fortryllende plassen, må du rett og slett bare ta turen til sentrum av København. Tivoli ligger praktisk talt i byens hjerte, like ved Hovedbanegården. Det er så sentralt at du ikke kan unngå å støte på det, enten du er på shopping i Strøget eller utforsker byens mange kafeer og restauranter.

Kart