• Meny
  • Meny
stockholm

Stockholm

Storbyferie til Stockholm

Stockholm er Sveriges hovedstad og største by. Det bor omtrent én million innbyggere i selve byen, og det er dermed Nordens mest befolkede sted. Hovedstaden er naturligvis et vanlig reisemål for personer som ønsker seg en helg eller langhelg i en storby uten å måtte reise for langt hjemmefra, og Stockholm er blitt en populær destinasjon både for nordmenn, dansker og finner, i tillegg til å trekke til seg litt turisme fra andre plasser.

Det er mange gode grunner til å velge Stockholm som sin neste storbyferie, og shopping, koselige kaféer, en rik historie, nydelige hoteller, et rikt uteliv, og varierte kulturopplevelser er bare noen få av de mange grunnene til å legge besøket til Sveriges hovedstad.

stockholm

Tips til hotell i Stockholm

annonselenker

Reise til Stockholm

En flytur fra Oslo til Stockholm tar bare en times tid, og koster gjerne under tusenlappen. Det er også mulig å kjøre bil eller ta buss til Stockholm, og turen tar mellom 6 og 7 timer med normal trafikk. Det går også tog mellom Oslo og Stockholm, noe som bare tar fem og en halv time. Man kan med andre ord fint reise til Stockholm uten å fly, så dette er et godt alternativ for personer med flyskrekk som ønsker seg en storbyferie.

Prisnivået er Stockholm er noe lavere enn i byene i Norge, uten at det vil føles markant billigere. Som de fleste vet betaler man med svenske kroner, men husk at det ofte er en del forskjell i verdiene på norske og svenske kroner, så sjekk ut kursen før du reiser.

storbyferie til stockholm

Stockholm har sin egen gamleby, og det er utrolig koselig å vandre gatelangs nedover her på en fin sommerdag mens sola skinner. Øst for Stockholm ligger Østersjøen, og Stockholm er en skikkelig havneby med vakre seilbåter og andre flotte båter til utstilling langs bryggene. En finere restaurantopplevelse på bryggene i Stockholm er en opplevelse helt utenom det vanlige, og noe alle burde oppleve minst én gang i løpet av livet.

Ting å gjøre i Stockholm

annonse

Shoping i Stockholm

Stockholm regner seg selv som «Skandinavias hovedstad», selv om dette ikke er en offentlig tittel. Det er likevel flere årsaker til at de skryter på seg denne tittelen, som at byen trolig er den mest fasjonable storbyen i Norden.

Sentralt for påstanden om hvor fasjonabel byen er, står shoppingmulighetene. Det er selvsagt tusenvis av butikker i alle slags prissegmenter i Stockholm, men i områdene Norrmalm, City og Östermalm får tak i mote og designartikler. Det er et enormt utvalg av butikker i disse shoppingområdene, og Östermalm er dessuten kjent for å ha mange koselig bruktbutikker som selger antikviteter. Her kan man rusle langs de koselige gatene mens man går på en skattejakt etter ting å kjøpe med seg hjem.

shopping i stockholm

Dersom du ønsker å dra på byen med de rikeste i Stockholm, så er torget Stureplan stedet for deg. Dette torget er kjent for trendy barer og utesteder, inkludert det legendariske utestedet Sturecompagniet. Her er det naturligvis ikke billig, men det er en kul opplevelse for alle som liker uteliv. Det er også mange andre utesteder og barer i resten av byen, men ingen er like eksklusive og trendy som på Stureplan.

I løpet av de siste tiårene har dessuten Stockholm utviklet seg til å bli en by med restauranter av svært høy kvalitet. I 2019-utgaven av Michelinguiden er det 10 restauranter med Michelinstjerner, inkludert restauranten Frantzén med tre stjerner, noe som er uhyre sjeldent. Her må man booke en bord mange uker i forveien, og for matelskere har et besøk hit være verdt hele turen i seg selv.

Topp 10 severdigheter i Stockholm

Stockholm byr på mye spennende for både store og små, og her kan man lese om de ti best rangerte turistattraksjonene i Sveriges hovedstad.

vasa museum stockholmVasamuseet

Vasamuseet er et sjøfartsmuseum med utgangspunkt i utstillinger rundt gallionen «Vasa». Dette skipet sank i 1628, men ble berget og stilt ut i 1961. I tillegg til selve skipet er det mange gjenstander og historie knyttet rundt livet på 1600-tallet, og svensk havfart generelt.

gamla stanGamla Stan

Man kan ikke besøke Stockholm uten en tur innom gamlebyen. Her kan man gå langs trange smug mens man ser på alle de vakre husene, og kanskje stopper for en kopp kaffe på et koselig sted i området. Det er også mange ulike butikker i gamlebyen, så det er ingenting i veien for å reise hit for å shoppe.

stadshuset i stockholmStadshuset

Stadshuset i Stockholm er byens rådhus, og er et praktbygg fra tidlig 1920-tallet. Bygget i seg selv er verdt å besøke, men det kan anbefales å bestille en guidet tur for å lære litt om all historien som har skjedd i og rundt dette bygget de siste hundre årene.

djurgårdenDjurgården

Djurgården er en bydel med en stor park i Stockholm sentrum hvor man kan kose seg med rolige gåturer, slappe av på gressplenen, ligge på stranda, bade i havet, eller besøke én av de mange museene inne på området. Området er mye brukt av både lokalbefolkningen og turister, og det er alltid mye liv her.

ABBA MuseumABBA: The Museum

Dersom du liker popbandet ABBA, så er ABBA: The Museum et obligatorisk stopp. Dette er et interaktivt museum hvor man kan lære om bandet, se utstillinger av kostymer og andre gjenstander, og bare kose seg med musikken deres. Man kan også kjøpe med seg både CD-plater, t-skjorter, og andre faneffekter i butikken på museet.

utsikt over stockholmMonteliusvagen

Det kreves en liten innsats for å komme opp til utkikkspunktet, men når du er fremme så er det vel verd det. Her får du en fantastisk utsikt over Gamla Stan og Stockholm. Den perfekte plassen for et bilde av Stockholm?

fotografiska stockholmFotografiska

Fotografiska er et galleri som stiller ut moderne fotografier i museumsstil, selv om det teknisk sett ikke er et museum i seg selv. Her kan man se utrolige mange flotte fotografier fra både kjente og ukjente fotografer, pluss at det er kjent for å ha byens beste utkiksposter i øverste etasje.

skansen museumSkansen Friluftsmuseum

Skansen Friluftsmuseum stammer tilbake fra 1891 da Arthur Hazelius åpnet det som et område for å bevare svensk historie. Det er over 150 ulike bygninger fra hele Sverige som er flyttet til området, så her kan man se hvordan byggestilen og levemåten har endret seg helt fra grunnleggelsen av Stockholm på 1200-tallet. Det er også en liten dyrehage på området.

Drottningholm slottDrottningholm slott

Drottningholm slott er et kongelig slott som for øyeblikket er den boligen til Kong Carl XVI Gustav og dronning Silvia. Slottet er praktfullt, og absolutt noe man bør se med egne øyne når man er i Stockholm. I parken rundt slottet er det dessuten vakre planter og blomster, og et rikt fugleliv.

Kungliga SlottetKungliga Slottet

Kungliga Slottet, også kjent som Stockholms slott, er det svenske monarkiets offisielle slott. Dette er arbeidsplassen til Kongen og Dronningen av Sverige, og fungerer også som et kulturhistorisk monument hvor man kan få omvisninger inne på slottet. Her kan man se mange flotte, kongelige gjenstander, kunst, smykker og lignende.