• Meny
  • Meny
Skansen Stockholm

Skansen Friluftsmuseum i Stockholm

Skansen Friluftsmuseum i Stockholm er et unikt og fascinerende sted som tilbyr en reise gjennom Sveriges historie og kultur. Grunnlagt i 1891 av Artur Hazelius, er det verdens første friluftsmuseum og ligger på øya Djurgården. Museet ble etablert med en visjon om å bevare den tradisjonelle svenske livsstilen, som var i ferd med å forsvinne på grunn av urbanisering og industriell vekst.

annonse

Arkitekturen i Skansen er et levende vitnesbyrd om Sveriges byggeskikk gjennom århundrene. Museet består av over 150 bygninger og konstruksjoner som er hentet fra forskjellige deler av Sverige. Disse bygningene representerer både landlige og urbane miljøer fra 1600-tallet til tidlig 1900-tall. Blant disse kan man finne alt fra bondegårder og verksteder til en komplett bydel med butikker, et trykkeri og en skole.

Skansen Friluftsmuseum Stockholm

Skansen er også kjent for sin levende fremstilling av svensk kultur og tradisjoner. Her kan besøkende oppleve tradisjonelle håndverk, se folkedrakter, og delta i sesongbaserte svenske festivaler som Midsommar, Lucia og julmarkeder. Det er også et dyrehageområde hvor man kan se nordiske dyr som elg, bjørn og ulv.

Glassblåsing Skansen Friluftsmuseum

For turister som ønsker å besøke Skansen i dag, er det lett tilgjengelig med offentlig transport fra Stockholm sentrum. Museet er åpent året rundt, men tilbyr forskjellige aktiviteter og arrangementer avhengig av sesongen. Det er en inngangsbillett for å komme inn, og man kan kjøpe en guidet tur for en mer innsiktsfull opplevelse. Besøkende kan også nyte mat og drikke i ulike restauranter og kafeer spredt over hele området. 

Kart