• Meny
  • Meny
Djurgården Stockholm

Djurgården i Stockholm

Djurgården ligger i hjertet av Stockholm og er et unikt og historisk område kjent for sin blendende skjønnhet og rike kulturelle arv. Det er både en øy og en bydel i det sentrale Stockholm og har vært en viktig del av byens historie.

Historisk sett var Djurgården kongelig jaktmark, og navnet “Djurgården” betyr bokstavelig talt “dyrehagen” på svensk. Fra det 16. århundret og utover ble området brukt av den kongelige familien for jakt og rekreasjon. Gjennom århundrene har Djurgården utviklet seg fra å være en eksklusiv kongelig eiendom til å bli et populært sted for både lokalbefolkningen og turister.

Vasa-museet i Djurgården

Arkitektonisk sett er Djurgården en fascinerende blanding av historiske og moderne bygninger. Øya huser flere historiske bygninger og monumenter, inkludert Rosendals slott, et romantisk slott omgitt av vakre hager. Det finnes også moderne attraksjoner som ABBA: The Museum og det berømte Vasa-museet, som huser det historiske krigsskipet Vasa.

Djurgården er særlig kjent for sin vakre natur og mange rekreasjonsmuligheter. Besøkende kan nyte rolige spaserturer langs de pittoreske stiene, piknik i parkene, eller båtturer langs de sjarmerende vannveiene. Øya er også hjem til Skansen, verdens første friluftsmuseum og dyrehage, som viser svensk kultur og historie.

Djurgårdsbron

For turister som ønsker å besøke Djurgården i dag, er det enkelt å komme dit. Øya er godt tilkoblet resten av Stockholm med offentlig transport, inkludert trikker, busser og ferger. Det er også mulig å gå eller sykle over Djurgårdsbron, broen som forbinder Djurgården med fastlandet. 

Kart