• Meny
  • Meny
Kungliga Slottet i Stockholm

Kungliga Slottet i Stockholm

Kungliga Slottet i Stockholm, også kjent som Stockholms slott eller Sveriges kongelige slott, er en av Europas største og mest imponerende slottsanlegg og fungerer som det offisielle residensen for Sveriges monark. Slottet ligger i Gamla Stan, Stockholms gamleby, og utgjør en sentral del av byens historie og kultur.

annonse

Slottets historie går tilbake til middelalderen. Det opprinnelige slottet på stedet, Tre Kronor, ble ødelagt i en brann i 1697. Det nåværende Kungliga Slottet ble bygget på ruinene av Tre Kronor og sto ferdig i 1750. Dette nye slottet ble designet av arkitekten Nicodemus Tessin den yngre og er et fremstående eksempel på barokkarkitektur.

Stockholms slott

Slottet har over 600 rom, noe som gjør det til et av de største kongelige slottene i verden. Arkitekturen er preget av barokke og rokokkoelementer, med en imponerende fasade og rikt dekorerte interiører. Inne i slottet finnes flere viktige museer, inkludert Livrustkammaren (det kongelige rustkammeret) og Skattkammaren (skattekammeret), som inneholder regalier og kongelige suvenirer.

Vaktavløsning utenfor Kungliga Slottet i Stockholm

Slottet er ikke bare en kongelig residens, men også en populær turistattraksjon. Besøkende kan utforske deler av slottet, inkludert museumsområdene og de storslåtte statsrommene. Guidede turer tilbys regelmessig, hvor man kan lære om slottets historie, arkitektur og kongelige tradisjoner. Det er også mulig å være til stede ved vaktskiftet, en seremoni som tiltrekker seg mange besøkende.

Kart