• Meny
  • Meny
singapore

Singapore

Storbyferie til Singapore

Singapore er en bystat rett sør for Malaysia i Sørøst-Asia, hvor den ligger på en nesten 700 kvadratkilometer stor øy. Hele øya tilhører staten Singapore, men det er også mesteparten av arealet til landet, selv om det også er over 60 småøyer. Til tross for at det er en rimelig liten stat er det over 5,5 millioner mennesker som bor i landet, så det er en folksom by med en kjempehøy folketetthet. I tillegg får byen også rundt 9 millioner turister årlig, og det er alltid livlig her.

I Singapore får man en skikkelig storbyopplevelse, for dette er en topp moderne by med høye skyskrapere, store kjøpesentre, spennende turistattraksjoner, gode shoppingmuligheter, og et enormt utvalg av restauranter med mat fra alle verdens hjørner. Mange mener at dette er den storbyen i Asia som minner mest om Europa, og det er derfor en god kandidat for deg som ønsker å oppleve Asia uten å kaste deg ute med begge bena samtidig. Her er det ikke noe problem å få tak i vestlig mat, og byen er dessuten kåret til å være verdens reneste by. Samtidig har man steder om Chinatown som virker som om de er tatt rett ut av Beijing, og står i sterkt kontrast til hva vi er vant til i Europa. Over 70 % av befolkningen i Singapore er nemlig av kinesisk opphav, så her er det sterke kinesiske innflytelser, og i Chinatown kan man oppleve Kina uten å måtte reise dit. Her er det matboder, skreddere, folkemylder og salgsboder overalt.

storbyferie til singapore

Aktiviteter i Singapore

annonse

Tips til hotell i Singapore

annonselenke

Reise til Singapore

For å komme seg til Singapore må man ta fly med minst én mellomlanding. Selve flyturen inkludert denne mellomlandingen tar minst 15-16 timer, så det er en skikkelig reise. Heldigvis ligger flyplassen i Singapore veldig sentralt til i byen, og det er kort vei til resten av øya. Det er for eksempel et drøyt kvarter fra flyplassen til Marina Bay Sands.

reise til singapore

Det er ikke kun moderne områder i Singapore, for det er også en gamleby som stammer fra kolonialtiden når Storbritannia hadde kontroll over øya. Her er det mange vakre bygninger med flotte utsmykninger, og dersom du ikke ønsker å bo på et gigantisk, toppmoderne hotell kan et mindre hotell i gamlebyen være et godt alternativ. Her er det mindre bygninger, men servicen er minst like god. Man bør uansett sette av tid til å besøke distriktet uansett om man bor i nærheten eller ei, for her er det utrolig koselig å vandre gatelangs og se alle bygningene. Det er dessuten flere museer og andre attraksjoner i området.

Klimaet i Singapore er tropisk året rundt, og den månedlige gjennomsnittstemperaturen ligger på mellom 29 og 30 °C året rundt. Det betyr at det alltid er mulig å sole seg på stranda eller bade ved en av byens mange strender. Det er godt med parker og andre grøntområder i byen, og man finner dessuten en utrolig god botanisk hage der. Denne regnes som en av verdens beste, og bør oppleves selv om man ikke nødvendigvis er så veldig interessert i planter.

Shopping i Singapore

Singapore byr også på gode shoppingmuligheter, men det er relativt dyrt i byen sammenlignet med andre storbyer i nabolandene. Orchard Road er den største handlegata i byen, og er en turistattraksjon i seg selv. Her er det godt over 20 ulike kjøpesentre, i tillegg til hundrevis av butikker i ulike størrelser. Utvalget er utrolig stort der, men om du ikke får nok kan du også ta en tur innom Haji Lane. Dette er et mer trendy og moderne shoppingdistrikt med mye unike og alternative butikker, og passer spesielt godt til yngre personer. Om du heller foretrekker å shoppe luksusmerker er det Marina Bay Sands som gjelder, for her er de mest eksklusive butikkene lokalisert.

På Marina Bay Sands får man også byens best utsikt, og i Sky Park på toppen av skyskraperen kan man se panoramautsikt over hel byen. Her er det i tillegg både bar, basseng og restaurant for hotellets gjester.

Populære severdigheter i Singapore

National Orchid Garden singaporeNational Orchid Garden

National Orchid Garden er en del av Singapore sin botaniske hage. Her er det over 60 000 orkidéer fordelt på over tusen ulike arter og to tusen hybridarter. Her ser man orkidéer i alle verdens farger, og det er sannelig en unik opplevelse man ikke får sett noe annet sted i verden.

Gardens by the Bay i singaporeGardens by the Bay

Gardens by the Bay er en park i Singapore like i nærheten av Marina Bay Sands. Parken består av tre ulike hager, og er mest kjent for de trelignende tårnene som strekker seg 50 meter opp i lufta, samt «Cloud Forest». Når mørket kommer blir tretårnene lyst opp av et fantastisk lys-, og lydshow som sees på lang avstand.

Singapore Botaniske HageSingapore Botaniske Hage

Singapore Botaniske Hage regnes av mange som en av verdens flotteste botaniske hager, og her er det et helt enormt utvalg av trær, blomster og andre planter. Dette er den perfekte plassen for å slappe av i grønne omgivelser, og det er som oftest ikke like folksomt her som det er i Gardens by the Bay.

Cloud Forest singaporeCloud Forest

Cloud Forest er et område i Gardens by the Bay, og er en innendørs park som etterligner forholdene i en tåkeskog. Her er det enorme fjell, høy luftfuktighet, og en helt unik flora. Her finner man blant annet verdens største innendørsfoss! Dra gjerne tidlig på dagen for å unngå de verste folkemengdene, for det er nemlig veldig folksomt der midt på dagen.

Marina Bay SandsMarina Bay Sands

Marina Bay Sands er et enormt bygningskompleks i Singapore med tre tårn som stikker over 200 meter opp i luften. Disse tre tårene er koblet sammen av takterrasse som inneholder både basseng, barer, restauranter og mer. I bygget er det både luksushotell, konferansesenter, kasino, museum, kjøpesenter, kino, skøytebane og mange restauranter.

Singapore ZooSingapore Zoo

Singapore Zoo er anerkjent som en av verdens beste zoologiske hager, og har over 300 ulike dyrearter. Her kan man se spennende dyr som tigere, elefanter, orangutanger, leoparder, sebraer, løver og mye mer. Det er også et badeområde for barna her, så husk å pakke med badetøy.

Singapore FlyerSingapore Flyer

Singapore Flyer er et stort pariserhjul som går hele 165 meter over bakkenivå. Det består av 28 kapsler som beveger seg rundt veldig langsomt, så man får omtrent en halvtimes tur med pariserhjulet. Fra toppen er det en helt utrolig utsikt over byen.

Marina Bay Sands SkyparkMarina Bay Sands Skypark

Marina Bay Sands Skypark er takterrassen til Marina Bay Sands, og denne befinner seg over 200 meter over bakken. Her er det et basseng, barer, og restauranter, og det er noe helt unikt over å svømme på toppen av en skyskraper. Man kan dra dit uten å bo på hotellet, men da får man ikke tilgang til alle fasilitetene.

Chinatown i singaporeChinatown

Chinatown i Singapore er så nær Kina du kommer uten å faktisk reise til Kina. Det er nemlig utrolig mange kinesere i Singapore, og disse har tatt med seg kulturen sin og sentrert denne rundt Chinatown. I dag er det både en turistattraksjon og et ekte kinesisk distrikt, og det er vel verdt å vandre nedover bydelen for å oppleve kinesisk kultur.

Orchard Road handlegaten i singaporeOrchard Road

Orchard Road er den største handlegata i Singapore, og her er det hundrevis av butikker, og over 20 ulike kjøpesentre. Her finner man alt man kunne drømme om å handle uansett om man foretrekker å shoppe klær og sko, eller elektronikk og suvenirer. Det er dessuten et enormt utvalg av restauranter og spisesteder i området.