• Meny
  • Meny
sevilla

Sevilla

Storbyferie til Sevilla

Den spanske storbyen Sevilla er hjem til over 700 000 innbyggere, og har vokst seg til å bli en populært destinasjon for turister som vil oppleve spansk kultur uten å måtte bo midt inne i de typiske “sydenbyene”. Byen er hovedstad seg i den selvstyrte regionen Andalucia og ligger sydvest i Spania.  Til tross for størrelsen på byen er det ikke mange nordmenn som har åpnet øyne for byen ennå, men dette kommer trolig til å forandre seg fremover, da Sevilla er en moderne by i utvikling. 

Byen kan by på et jevnt klima som gjør at det er mulig å besøke den året rundt, selv midt på vinteren. Temperaturen kan komme ned til rundt 15 grader på dagen, så pakk med genser dersom du reiser i januar eller februar. Mange synes det er vel så fint å reise hit på vinteren, da det kan være mer behagelig å se på attraksjonene i 15 varmegrader enn det er i 30 varmegrader, samtidig som det er litt mindre folkemengder på attraksjonene og severdighetene. 

storbyferie sevilla

Aktiviteter i Sevilla

annonse

Reise til Sevilla

Noe av det koseligste med å dra til Sevilla er kanskje nettopp det at ikke alle har fått opp øyne for byen ennå. Det er klart at det er stappfullt av turister på de store attraksjonene som Plaza de Espana eller Alcazar, men når man går litt ut av bysentrum og setter seg ned på en restaurant er det gode muligheter for at det er flere lokale på restauranten enn turister. Det betyr også mer autentiske matopplevelser hvor restaurantene serverer det som faktisk er god, lokal mat. Byen har også flere gode tapasrestauranter, samt egne restauranter som spesialiserer seg på sjømat, selv om byen ligger et lite stykke unna sjøen. 

restaurant sevilla

En reise til Sevilla passer perfekt til de som ønsker å oppleve det ekte storbylivet i Spania, og som samtidig interesserer seg for kultur og historie. Sevilla er proppfull av gamle bygninger, vakre kirker og spennende museer, og det er nesten obligatorisk å sjekke ut noen av disse i løpet av reisen. For mange er det en dealbreaker at byen ikke ligger ved sjøen, for man må kjøre bil i omtrent en times tid for å komme til en strand. Å kombinere noen få dager i Sevilla med et par dager i en annen spansk by er derimot en god løsning til problemet, og da kan man få det beste av begge verdener. Det går regelmessig offentlig transport til nærliggende kystbyer som Malaga, Marbella eller Cadiz. 

severdigheter sevilla

Det går ingen direktefly fra Norge til Sevilla, så man må booke en tur med én mellomlanding for å komme seg dit. Som oftest må man beregne rundt 6 til 7 timer for å komme seg dit, men visse avganger tar enda lengre tid hvis det er lang ventetid for å bytte fly. Hotellene i byen er stort sett av grei kvalitet, og man kan få noen fine rom uten å betale all verdens med penger. 

Tips til hotell i Sevilla

annonselenke

Historiske Sevilla

Sevilla er en gammel by med mye spennende historie. Den var på et punkt en av verdens rikeste byer, og det er mange spor av dette i byen fortsatt. Man kommer over vakre og flott utsmykkede hus og bygninger overalt i byen, og heldigvis har mange av disse blitt tatt godt vare på siden de ble bygget ved slutten av middelalderen. Hele Sevilla er bygd rundt trange gater og smug, og på mange måter føles byen mye mer intim enn hva man forvente av en by med godt over en halv million innbyggere. I flere av byens områder er gatene så trange at man ikke kommer frem med bil, noe som er en sterk kontrast til hva man gjerne forventer av storbyer. 

arkitektur sevilla

Shopping i Sevilla

Sevilla er på ingen måte en shoppingby, men det er klart at det er visse shoppingmuligheter i en by på denne størrelsen. De store internasjonale og spanske kjedene finner man selvsagt rundt om i byen, og for mange er det mer enn nok til å tilfredsstille shoppingbehovet. Utvalget er derimot bare en liten brøkdel av det man får i de større spanske byene som Madrid eller Barcelona. Prisnivået er nokså lavt både når det gjelder shopping og byen generelt, og omtrent hva man forventer av en spansk by. 

Populære severdigheter i  Sevilla

Plaza de Espana i sevillaPlaza de Espana

Plaza de Espana er et torg midt i Sevilla. Dette er byens mest populære turistattraksjon, og det er ikke uten grunn. Her kan man nemlig se helt utrolig arkitekturarbeid, vakre kanaler, og jevnt over veldig flotte omgivelser. Besøk gjerne torget tidlig på formiddagen for å unngå turistflommen som dukker opp ved 12-tiden.

Alcazar sevillaAlcazar

Alcazar i Sevilla er et kongelig slott som ble bygd for den kristne kongen Peter of Castile. I dag regnes det som en av Spanias vakreste bygninger, noe som ga den en plass på UNESO sin verdensarvliste i 1987. Man kan besøke slottet for å se det vakre bygget, eller bare kose seg i de utrolige hagene på området.

katedralen i sevillaKatedralen i Sevilla

Katedralen i Sevilla er en romersk-katolsk katedral som faktisk er verdens tredje største kirke. Også denne katedralen er på UNESO sin verdensarvliste. Dette er uten tvil en av verdens vakreste kirker, og et obligatorisk stopp når man er i Sevilla. Man kan enten bare nyte arkitekturen fra utsiden, eller gå inn i kirken for å se den utrolige utsmykningen.

severdigheter i sevillaCentro Ecuestre Entrepinares

Centro Ecuestre Entrepinares er et sted i Sevilla hvor man kan ri på hester. Her får man sjansen til å oppleve den vakre, spanske naturen fra hesteryggen, og man kan booke en tur uavhengig av om man har erfaring med hester eller om man aldri har ridd før.

historiske sevillaDet historiske sentrum i Sevilla

Centro Historico de Sevilla er bykjernen i Sevilla, og også det eldste distriktet. Her finner man flere av de utrolige bygningene i byen, som Alcazar, katedralen i Sevilla, og Torre del Oro. Dersom man ønsker å utforske all den spennende historien i Sevilla er det dette området man drar til.

hagene i alcazarSlottshagen i Alcazar

Jardines de los Reales Alcazares er hagene utenfor Alcazar, og også disse er en del av UNESO sin verdensarvliste. Her kan man nyte helt utrolige omgivelser, og dersom du er en fan av Game of Thrones kommer du trolig til å kjenne igjen noen av områdene i hagen, ettersom flere scener ble spilt inn her.

Barrio Santa Cruz distriktet i sevillaBarrio Santa Cruz distriktet

Barrio Santa Cruz er et distrikt i Sevilla. Tidligere var det det jødiske distriktet, men nå om dagen regnes det som primærområdet for turismen i byen. I dette området finner man både eldgamle bygninger, vakre kirker, og alt man forvente av moderne turistområder. Det er utrolig koselig å gå langs de smale gatene for å se hva slags butikker og bygninger man kommer over.

park i sevillaParque de Maria Luisa

Parque de Maria Luisa er en offentlig park midt i Sevilla, og byens primære grøntområde. I parken er det både åpne områder hvor man kan slappe av, flotte blomsterbed, bygg som huser ting som museer og lignende, og flere monumenter til personer som har vært viktige for byen gjennom tidene.

santa maria la blanca kirken i sevillaIglesia de Santa Maria la Blanca

Iglesia de Santa Maria la Blanca er en tidligere synagoge som har blitt omgjort til en kirke på slutten av 1300-tallet. Det er en veldig liten kirke som kan være litt vanskelig å finne, men den er vel verdt et besøk for alle som interesserer seg i gammel arkitektur eller liker å utforske spesielle kirker.