• Meny
  • Meny
Rundetårn

Rundetårn i København

Rundetårn i København er et av Danmarks mest kjente og karakteristiske historiske byggverk. Det ble opprinnelig bygget som et astronomisk observatorium i 1642, under regjeringstiden til kong Christian IV. 

Powered by GetYourGuide


annonse

Finn det perfekte stedet å bo i København med våre anbefalinger!

Rundetårn hadde flere formål; det tjente som observatorium for universitetet, som kirke for studenter, samt et bibliotek øverst. Den mest særegne egenskapen ved Rundetårn er den spiralformete innvendige gangveien. I stedet for trapper, kan besøkende gå opp en spiralrampe som fører helt til toppen.

Rundetårn København

Denne konstruksjonen var både praktisk og innovativ for sin tid, og gjorde det mulig for ryttere å ri hestene sine til toppen. På toppen av tårnet finner man en observasjonsplattform som tilbyr en av de beste utsiktene over København.

Spiralen på vei til toppen av Rundetårn i København

Rundetårn er kjent for mer enn bare sin arkitektur; det har også en rik vitenskapelig historie. Det var her, tidlig på 1700-tallet, at den berømte astronomen Ole Rømer gjorde sine banebrytende observasjoner av lysets hastighet. I dag er tårnet ikke lenger i bruk som et observatorium, men dets rike historie og fantastiske utsikt tiltrekker seg fortsatt besøkende fra hele verden.

Utsiktsplattformen på Rundetårn

For å besøke Rundetårn, må man dra til Købmagergade, en av Københavns mest kjente gater. Tårnet ligger i umiddelbar nærhet til Strøget, og er lett tilgjengelig til fots fra mange deler av byen.

Kart