• Meny
  • Meny
reykjavik

Reykjavik

Storbyferie til Reykjavik

Reykjavik har blitt et populært reisemål, og det er spesielt de siste ti årene at turister har fått opp øyne for denne intime byen på den vakre øya Island. I Reykjavik bor det omtrent 120 000 innbyggere, men om man inkluderer forstedene utenfor byen rommer den over 60 % av hele Islands befolkning. Byen er både hovedstad, den største byen på Island, og den viktigste byen med tanke på både kultur, opplevelser, turisme og lignende.

På Island bruker de også kroner for å betale, men islandske kroner har en helt annen verdi enn norske, og man får nesten 1 500 islandske kroner for en norsk hundrelapp. Prisnivået på øya er faktisk et par hakk dyrere enn Norge, så man reiser ikke til Reykjavik for å få en billig ferie. Det naturlige unntaket er produkter som er laget på Island, og man får typisk ting som ullundertøy eller saueskinn billig, selv om kvaliteten er svært høy.

reykjavik

Tips til hotell i Reykjavik

annonselenker

Reise til Reykjavik

Til tross for det dyre prisnivået er Reykjavik er utrolig vakker by, og en naturlig base for et lengre Islandopphold. De fleste som reiser til Island reiser for en ukes tid, men det er også mulig å reise dit for en helgetur eller langweekend hvis man hovedsakelig har tenkt å holde seg i eller i nærheten av Reykjavik. Det er enkelt å reise til Reykjavik fra norske flyplasser, og en flytur dit tar bare to timers tid.

Få tilbud på en pakketur til Reykjavik her

annonselenke

Ting å gjøre i Reykjavik

annonse

Shopping og uteliv i Reykjavik

I Reykjavik er det en rekke severdigheter man kan utforske som turist, og alt i byen er innenfor gåavstand. Byen byr også på et rikt uteliv, gode shoppingmuligheter i koselige handlegater, og utrolige spaopplevelser.

Selv om øl var forbudt på Island frem til 1989, er Reykjavik kjent for å ha et veldig godt uteliv. På 90-tallet var det en av Europas beste utelivsdestinasjoner, og selv om dette har roet seg ned siden den gang er det fortsatt godt med liv på kveldene. En tur ut på byen er ikke spesielt mye billigere enn her hjemme i Norge, men stemningen er som regel god nok at det er vel verdt det.

storbyferie til reykjavik

Det er et rikelig utvalg av restauranter på Island, og igjen er prisen omtrent den samme som her i Norge. Det er mulig å få klassisk islandsk mat, men det er også mulig å få tak annen mat på de fleste restaurantene i byen.

Om man ønsker å shoppe i Reykjavik så er som oftest handlegata Laugevegur første stopp. Dette er Islands eldste handlegate, og her ligger det både motebutikker, kaféer, barer og restauranter på rekke og rad. I enden av Laugevegur begynner Bankastræti, og dette er i realiteten bare en forlengelse av handlegata, og har enda flere butikker nedover. Handlegaten Skólavörðustígur ligger også like i nærheten av Laugevegur. Langs Skólavörðustígur finner man noen flotte kunstgallerier og designerbutikker, i tillegg til flere butikker som spesialiserer seg på islandske kvalitetsprodukter. Her er det altså litt mindre «turistfaktor» enn på hovedhandlegaten Laugevegur, så det er verdt å ta seg en tur nedover denne gaten med det umulige navnet.

Magiske Island

Reykjavik er naturlig nok ofte brukt som basen for en lengre tur til Island, og det er ikke uvanlig at reisende tar to-tre dager i byen før de leier en bil og utforsker mer av øya.

Man trenger derimot ikke å booke en tur på mange dager for å få en smakebit av Island, for bare en halvtime unna Reykjavik kan man oppleve en av de legendariske geotermiske spaene, nemlig «den blå lagune». I dette naturlige spaet holder vannet 37 °C, og dette er uten tvil en av Islands mest populære reisemål. Man kan enten reise dit for å bade i det varme vannet, eller kombinere det med en full spabehandling og en fantastisk middag på området.

reise til island

Flere av Islands geologiske kuriositeter er også innenfor kjøreavstand som gjør det mulig å ta det som en dagstur fra Reykjavik, og den mest populære dagsturen er den såkalte «Golden Circle». Dette er en rundtur på 300km som tar deg med til de mest populære destinasjonene på Island på én og samme dag. Her får man se geysirer i Haukadalur, den fantastiske fossen Gullfoss, og nasjonalparken Þingvellir.

Island – et eldorado for sportsfiskere

Island er også et svært populært reisemål for sportsfiskere fra hele verden. Her kan du fiske rekordstore ørreter, røye og laks i fantastiske omgivelser. En av de mest populære elvene for laksefiske på Island er Laxa i Kjos. Denne elven er rundt 20km lang og renner gjennom magisk landskap ut i Hvalfjörður fjorden like nord for Reykjavik. Reykjavik er med andre ord som et Kinderegg av opplevelser. Her kan du fiske laks i urørte omgivelser, besøke majestetisk natur og samtidig få en byferie utenom det vanlige.

laxa i kjos elven nær Reykjavik

Topp 10 attraksjoner i Reykjavik

Man trenger ikke å reise ut av Reykjavik for å få gode opplevelser, og her kan man lese om ti av de beste tingene å gjøre i byen.

HallgrímskirkjaHallgrímskirkja

Hallgrímskirkja er en 74,5 meter høy kirke i Reykjavik sentrum som er kjent for sin utrolige utsikt over hele byen. Spiret er så høyt at man kan bruke det for å navigere seg i byen, og bygningen i seg selv er et vakkert syn. For 1 000 islandske kroner kan man ta heisen til toppen for å se byens beste utsikt.

Eimverk Distillery i reykjavikEimverk Distillery

Eimverk Distillery er et spritdestilleri hvor man kan booke en guidet omvisning i destilleriet. Her får man smake mange ulike typer brennevin, og ikke minst lære om hvordan man kan dyrke avlinger til å lage brennevin på Island. Her kan man også kjøpe taxfree-varer direkte fra destilleriet for å ta med hjem igjen.

tales from icelandTales from Iceland

Tales from Iceland er et museum i Reykjavik hvor de viser en hel rekke ulike småfilmer om og fra Island. Her kan man lære mer om ulike deler av Islands historie, kultur og natur. Hver film tar for seg ett tema og varer i 2 til 5 minutter, og til sammen tar det en drøy time å se alle filmene. Her kan man lære mye på kort tid.

LagafellslaugLagafellslaug

Lagafellslaug er et slags badeland omtrent 15 minutter unna Reykjavik sentrum hvor alle bassengene varmes opp med varme fra jordens indre. Dette gir dem en temperatur på godt over 30 grader, og man kan kose seg i varme basseng utendørs selv om det er kaldt i lufta. Det er både større basseng og sklier for voksne, og barnebasseng for de minste.

Arbaer Open Air Museum reykjavikÁrbæjarsafn

Árbæjarsafn er et friluftsmuseum hvor man kan lære om hvordan leveforholdene i Reykjavik var i tidligere tider. Dette museet ble laget da man fryktet av tradisjonell islandsk levemåte kom til å forsvinne når Island ble internasjonalisert på 1940-tallet, og siden den gang kan man bruke museet til å lære om dette.

Harpa Reykjavik Concert Hall and Conference CentreHarpa Reykjavik Concert Hall and Conference Centre

Harpa Reykjavik Concert Hall and Conference Centre er et sted man må ta turen innom hvis man har litt interesse for arkitektur. Bygget er en fryd å se fra utsiden, men det er enda mer spennende fra innsiden. Her har arkitekten laget et bygg som leker med lyset, og som er et av Islands mest interessante bygg.

Laugardalur Park reykjavikLaugardalur Park

Laugardalur Park er en stor park midt i byen hvor man kan drive med sport, bade i et geotermisk basseng, ta en titt på alle plantene i den botaniske hagen, eller bare slappe av på kaféen Café Flora. I parken er det dessuten en liten dyrehage hvor man kan se på de fleste dyrene man kan forvente å finne på Island, som reinsdyr, rever, og seler.

Perlan i reykjavikPerlan

Perlan er trolig det mest kjente landemerket i Reykjavik, og dette er et museum med en innbygd isgrotte man kan gå inn i. På museet kan man lære om hvordan geologien på Island gjør det til en så unik øy, samt en del om naturen og klimaet på øya. Dette er perfekt hvis du vil lære litt mer om vulkaner, platetektonikk, faunaen på Island, eller isbreene.

Nasjonalmuseet på IslandNasjonalmuseet på Island

Nasjonalmuseet på Island har utrolig mange gjenstander knyttet opp mot islandsk kultur og historie, og er et naturlig sted å stoppe for å lære mer om disse tingene. Alle som interesserer seg for vikingkultur bør i alle fall stoppe innom, da de har et veldig godt utvalg av vikinggjenstander.

solfar reykjavikSolfar

Trenger du et stilig bilde til Instagram fra turen til Reykjavik så er denne plassen et hett alternativ. Solfar er en flott skulptur, nydelig plassert ved havet. En fin plass å ta et vakkert bilde, samt nyte naturens stillhet.