• Meny
  • Meny
storbyferie til praha

Praha

Storbyferie til Praha

Tsjekkias hovedstad Praha har blitt en av de mest populære reisemålene for en storbyferie i Europa, og det er ikke merkelig at denne koselige byen er en favoritt. Det er få storbyer som er like vakre som Praha, med den fantastiske gamlebyen som har fått en plass på UNESO sin liste over verdensarvsteder.

Praha er mest kjent for sin utrolig vakre arkitektur fra barokken, men også andre tidsepoker som renessansen er representert i bybildet. Gamlebyen stammer fra 1200-tallet, og byr på en helt unik atmosfære.

Det bor omtrent 1,2 millioner innbyggere i denne hovedstaden, men i løpet av året får den også besøk av over 7,5 millioner turister. Det er en nokså billig storby sett fra et norsk perspektiv, og man får omtrent 250 av den lokale valutaen tsjekkisk koruna for en norsk hundrelapp.

praha

Tips til hotell i Praha

annonselenker

Reise til Praha

Man får middag for godt under hundre norsk kroner, mens en halvliter øl koster under 20kr. Hotellopphold kommer naturligvis i alle prisklasser, men det er jevnt over rimelig billig i forhold til de andre populære storbyene i Europa.

Praha er et perfekt reisemål for en langhelg, og passer for både par som ønsker en romantisk tur med shopping, eller vennegjenger som vil kose seg med mye god mat og drikke. Byen er rik på opplevelser, og det mangler ikke på moderne attraksjoner selv om det i seg selv er en veldig gammel by.

Ting å gjøre i Praha

annonse

Majestetiske bygninger fra barokken

Er det én ting som virkelig skiller Praha fra andre Europeiske storbyer, så er det den vanvittig flotte arkitekturen som preger hele byen. Selv om gamlebyen trumfer med flest vakre bygninger fra barokken, er det likevel fantastiske bygninger fra flere ulike tidsepoker spredt rundt omkring i hele Praha. Dette gir byen en helt unik atmosfære som man ikke finner noen andre steder.

severdigheter i praha

Unn deg litt luksus i vakre Praha

Praha er godt kjent for å være en perfekt by for å unne seg litt luksus, som for eksempel en spabehandling. Dette koster kun en brøkdel av hva det ville gjort her hjemme i Norge, og er en perfekt måte å avslutte en lang dag med opplevelser på. De fleste 4-, eller 5-stjerners hotellene har egne spa, men det er også flere uavhengige spaforretninger i gamlebyen. Man trenger ikke å være gjest på hotellet for å booke en spabehandling, så ikke vær redd for å stikke innom en av de finere hotellene i nærheten for litt velværebehandling.

Shopping i Praha

Praha byr på mange gode shoppingopplevelser, uansett om man foretrekker rimelige klær på H&M eller vesker for flere tusen kroner fra luksusmerker. Den største handlegata i Praha heter Na Příkopě, og begynner på torget i gamlebyen. Langs Na Příkopě finner man både kjente butikkjeder og spennende, tsjekkiske overraskelser.

Byen er dessuten godt kjent for å selge krystall, og man kan gjøre noen fantastiske kupp på krystall av høy kvalitet. Varehuset Czech Crystal er kanskje den plassen med best utvalg, for her er det syv etasjer med krystall-, og glassvarer. Krystallet i småbutikker i handlegatene er derimot gjerne av like høy kvalitet, så det er ikke noe i veien med å velge disse istedenfor varehuset.

Det finnes flere store kjøpesentre i Praha, og Palladium er det mest populære. Inne på senteret er det over 200 butikker, og det er flere kjente navn som H&M, Fjällräven, Sephora, The Body Shop, Puma, og Lindex der. I tillegg er det mange tsjekkiske butikker man trolig ikke er kjent med, men som selger ting av høy kvalitet til suverene priser. Man finner nok det meste man trenger å handle i løpet av turen på Palladium, men det er jo ikke like koselig som å gå langs handlegatene for å shoppe.

10 populære severdigheter i Praha

St. Vitus-katedralenSt. Vitus-katedralen

St. Vitus-katedralen er en gotisk katedral i Praha som fungerer som setet til Prahas erkebiskop. Den 124 høye kirken ble påbegynt på 1500-tallet, men sto ikke ferdig før i 1920. Man trenger ikke kun å nøye seg med å se den vakre arkitekturen til St. Vitus-katedralen, for man kan også se innsiden av katedralen helt gratis.

Staroměstské náměstí-plassenStaroměstské náměstí-plassen

Staroměstské náměstí-plassen er midt i gamlebyen i Praha, og er en folksom plass med mange flotte bygninger på alle kanter. Her kan man kose seg med en god lunsj og en kopp kaffe mens man nyter omgivelsene. Plassen er kjent for sine utrolige jul-, og påskemarkedet som fyller hele plassen med salgsboder.

karlsbroen i prahaKarlsbroen

Karlsbroen er en bro som går over elva Vltava, og er en av Prahas mest kjente landemerker. Det er stort sett alltid fullt med turister som kommer for å se statuene på broa, eller nyte utsikten ned elva. På hver side av broa går man under vakre, gotiske brotårn.

slottet i prahaBorgen i Praha

Borgen er Praha er en av verdens største slott, og huset i sin tid kongen av Böhmen og keisere av Tsjekkoslovakia og Tsjekkia. I dag er slottet en av Prahas største turistattraksjoner, og folk drar hit for å se de vanvittig mange arkitektstilene som er brukt på borgens tilbygg opp gjennom tidene.

gamlebyen i prahaOld Town Hall

Old Town Hall, eller gamlebyens rådhus i Praha ligger midt i gamlebyen på Staroměstské náměstí-plassen. Dette bygget har et 70 meter høyt klokketårn i gotisk stil som gir en av byens beste utsikter, selv om man ikke kan gå helt til toppen. Klokketårnet har unike astrologiske klokker istedenfor vanlige klokker, og disse ringer hver time fra 09:00 til 23:00.

lego utstilling i prahaCzech RepuBRICK

Czech RepuBRICK er en Lego-utstilling hvor tsjekkiske monumenter har blitt gjenskapt i Lego. Det er over 30 ulike monumenter som er gjenskapt i Lego, og det er brukt over 2,9 tonn med Lego-brikker for å skape disse. Alle monumentene er gjenskapt i 1:40 skala, så flere av dem er faktisk veldig store selv om de er laget i Lego.

filmmuseum prahaNaFilM

NaFilM er det tsjekkiske nasjonalmuseet for film. Dette er et høyinteraktivt museum hvor man lærer om både filmteknikk og filmhistorie gjennom tidene ved å eksperimentere og prøve seg frem. Det er en veldig unik museumsopplevelse som er morsom for både voksne og barn.

National Memorial to the Heroes of the Heydrich TerrorNational Memorial to the Heroes of the Heydrich Terror

National Memorial to the Heroes of the Heydrich Terror er en utstilling til ære for ofre fra kampene i Praha under andre verdenskrig. Her får man mulighet til å lære om Tsjekkoslovakia sin historie i andre verdenskrig, noe de fleste nordmenn gjerne ikke kan så mye om fra før av.

Gallery of Steel FiguresGallery of Steel Figures

Gallery of Steel Figures er en utstilling i Art Nouveau-bygget i Praha sentrum. Denne utstillingen består av over 100 håndlagde stålgjenstander inspirert fra science fiction, eventyr, kjendiser, dyr, og sportsbiler. Dette er moderne kunst som har mange gjenkjennelige elementer, og er vel verdt et besøk.

St Methodius katedralen i prahaSs. Cyril and Methodius-katedralen

Ss. Cyril and Methodius-katedralen er en katedral fra 1700-tallet, og ligger i New Town-distriktet i Praha. Selve katedralen i seg selv er verdt å se, men den er også historisk viktig, da den var essensiell for Tsjekkoslovakiske soldater under andre verdenskrig. Nå ligger det et minnemuseum i krypten under katedralen.