• Meny
  • Meny
Piazza Navona Roma

Piazza Navona i Roma

Piazza Navona er en av de mest berømte og sjarmerende offentlige plassene i Roma. Torget ligger i hjertet av den historiske byen og er kjent for sin unike arkitektur og kulturelle betydning.

annonse

Hvor bør man bo i Roma? Finn det perfekte stedet her

Plassen har en lang og rik historie som strekker seg tilbake til det første århundret e.Kr., da den ble bygget på stedet for Domitian-stadionet, bygget av keiser Domitian i år 86. Stadionet ble brukt til forskjellige atletiske konkurranser, og Piazza Navona følger fortsatt formen til dette gamle anlegget.

Piazza Navona

Arkitekturen på Piazza Navona er et fremragende eksempel på barokkstil, som var populær i Roma på 1600-tallet. Plassen er omgitt av imponerende bygninger og kirker, inkludert Sant’Agnese in Agone-kirken, som er en av de mest kjente landemerkene her. Men det er de tre fontenene som virkelig definerer plassen: Fontana dei Quattro Fiumi (Fireflodsfontenen) designet av Gian Lorenzo Bernini, Fontana di Nettuno (Neptuns Fontene), og Fontana del Moro (Maurerfontenen).

Fontana dei Quattro Fiumi på Piazza Navona

Piazza Navona er kjent for sitt livlige og kunstneriske miljø. Det er et populært møtested for både lokalbefolkningen og turister. Plassen er full av kunstnere, gatemusikanter og selgere som bidrar til dens pulserende atmosfære. Her finnes også mange kafeer, restauranter og iskrembutikker som gir besøkende en smak av det italienske kjøkkenet og kulturen.

Restauranter på Piazza Navona

For turister som ønsker å besøke Piazza Navona, er det lett tilgjengelig til fots eller med offentlig transport fra mange deler av Roma. Det er ingen inngangsbillett, da det er en offentlig plass, åpen året rundt. Besøkende anbefales å gå rundt plassen for å beundre de kunstneriske og arkitektoniske verkene, nyte et måltid eller en kaffe på en av de mange kafeene, og oppleve den unike atmosfæren.

Kart