• Meny
  • Meny

Palermo

Storbyferie til Palermo

Palermo er en storby i Italia, og regnes som landet femte største by med sine 670 000 innbyggere. Byen ligger på øya Sicilia, den største av alle Middelhavsøyene med en befolkning på over 5 millioner innbyggere. Palermo har hatt en lang historie som den italienske mafiahovedstaden, men i løpet av de siste 20-30 årene har den gradvis klart å kvitte seg med dette dårlige ryktet. Nå regnes det som en super storby for turister som ønsker å oppleve både italiensk kultur på sitt beste samtidig som det er kort vei til badestrender. 

Dersom man er glad i kultur, gammel historie, og en ekte italiensk atmosfære bør Palermo være en god kandidat for neste storbytur. Her får man det fine med Italia uten alt stresset som kommer med å besøke steder som Roma. Det er mer enn nok av spennende bygninger, museer, gallerier og palasser til å holde seg opptatt i mange dager, og maten er minst like god som på fastlandet. 

palermo

Ting å gjøre i Palermo

annonse

Tips til hotell i Palermo

annonselenke

Reise til Palermo

Det kan være litt kronglete å komme seg til Palermo, da det ikke er noen flyselskaper som flyr direkte fra Norge. Man må dermed regne med å ta en mellomlanding, og reisetiden blir fort 7-9 timer lang avhengig av hvor lenge man må vente med å bytte fly. Flyplassen i Palermo ligger en times tid unna bysentrum, men det er heldigvis billige og jevnlige busser som kjører mellom flyplassen og byen. 

I Palermo har man et typisk middelhavsklima med våte vintre og varme somre. Om man ønsker å kombinere storbyferien med en badeferie bør man legge reisen til mellom april og september, men det er fint mulig å dra til Palermo for kulturen, opplevelsene, maten og historien på vinterhalvåret så lenge man husker å pakke en god vindjakke. 

ting å gjøre i palermo

I likhet med mange av Italias storbyer har Palermo en lang historie, og det ser man når man vandrer rundt i byen. Her er det grandiose kirker med vakre utsmykninger, villaer i barokk stil og vakker arkitektur overalt. Dette er en by hvor det er spennende å bare vandre langs de trange gatene for å se hva du kommer over, for før man vet ordet av det dukker det opp en kjempekoselig restaurant man har lyst til å prøve, eller et lite kunstgalleri man kan titte innom. 

I dag regnes Palermo som en viktig kulturby, og her får man muligheten til å oppleve autentisk italiensk kultur uten for mye påvirkning av turismen. Ellers regnes det som en super storby for deg som ønsker deg en gastronomisk opplevelse, og det er flere restauranter i byen som serverer gourmetmat i italiensk stil. Palermo er en nokså god shoppingdestinasjon, og man finner både store kjøpesentre, butikker tilhørende de største motehusene, vanlige klesbutikker og andre handelsmuligheter i sentrumsområdene. Mesteparten av shoppingen skjer i og rundt de tre store handlegatene i byen: Via Ruggero Settimo, via Roma, og Via Liberta. 

shopping i palermo

I tillegg til å være en super by for en storbyferie fungerer også Palermo som en god base for å utforske resten av Sicilia. På denne middelhavsøya finner man en rekke vakre strender, flere utrolige fjell som egner seg godt for fjellturer, og mange koselige landsbyer med hyggelige innbyggere. Det anbefales å leie en bil hvis man vil utforske øya på egen hånd, for dette gir muligheten til å stoppe langs skjulte strender som ikke har noen bussforbindelser. Er man riktig heldig kan man få nesten hele stranda for seg selv! 

Populære severdigheter i Palermo

Chiesa Inferiore della Cappella Palatina kjent severdighet på palermoChiesa Inferiore della Cappella Palatina

Chiesa Inferiore della Cappella Palatina er et kapell i Palermo, bygd allerede på 1100-tallet. Her er det både utrolig arkitektur og fantastiske utsmykninger, og dette bygget tar pusten av de fleste som kommer inn dit. Dette er en av de mest populære attraksjonene i Palermo, og det er ikke uten grunn. 

Palazzo Conte FedericoPalazzo Conte Federico

Palazzo Conte Federico er et stort palass i Palermo som faktisk fortsatt er i bruk. Man kan likevel besøke bygget via guidede turer for å få en omvisning i dette eldgamle huset, og dette er faktisk en av de mest populære attraksjonene i byen. Det er kanskje ikke så rart, for her får man en mye mer autentisk følelse enn om man drar på et museum. Man lærer dessuten utrolig mye lokalhistorie i løpet av omvisningen, så det er verdt å ta en tur hit. 

Santa Maria dell'AmmiraglioSanta Maria dell’Ammiraglio

Santa Maria dell’Ammiraglio er en katedral i Palermo som er verdenskjent for den spesielle stilen sin. Her er det nemlig flere stiler i én og samme katedral, men overalt er det utrolige detaljer som gjør helhetsinntrykket av katedralen til å være høyt. Dette er ikke en kirke med overdådige utsmykninger, men heller en liten og koselig kirke med en veldig unik stil. 

kirke palermoNobile e Monumentale Chiesa dell’Immacolata Concezione al Capo

Nobile e Monumentale Chiesa dell’Immacolata Concezione al Capo en kirke i gamlebyen i Palermo, som regnes som en skjult perle av mange. Denne kirken er laget i barokk stil, og alle som interesserer seg for kirkearkitektur eller kirkehistorie bør ta seg en tur til kirken med det veldig lange navnet. 

katedralen i palermoKatedralen i Palermo

Katedralen i Palermo tilhører det romersk-katolske erkebispedømmet og et mektig skue som ruver godt i landskapet. Katedralen ble bygget så tidlig som i år 1185 og den har blitt stadig renovert og påbygget opp gjennom årene, og består følgelig av flere forskjellige byggestiler. 

Oratorio di Santa Cita palermoOratorio di Santa Cita

Oratorio di Santa Cita er et barokk byggverk i Palermo som er kjent for sine utrolige statuer som er hugget ut i veggene. Her er det høy kvalitet på hver eneste skulptur, og man blir rett og slett helt satt ut når man kommer inn i rommet og ser hvor mange av dem det er. Inngangspriser er bare på 6 euro, så det er dessuten en veldig billig attraksjon som man bør få med seg. 

Chiesa del Gesu kirken i palermoChiesa del Gesu

Chiesa del Gesu en overdådig kirke i Palermo hvor det er vakre utsmykninger overalt man ser. Her kommer alle som liker kirkekunst til å trives, for det er utskjæringer, veggmalerier og statuer på rekke og rad. Kirken er i barokk stil, og ligger sentralt i byen. 

Oratorio di San LorenzoOratorio di San Lorenzo

Oratorio di San Lorenzo er et byggverk i barokk stil. Her finner man mange eksempler på den overdådige stilen som preger så mange bygg i Palermo, og i likhet med flere av disse kommer Oratorio di San Lorenzo til å ta pusten fra deg med alle statuene og utsmykningene sine. Book gjerne en guide for å lære litt om bygget når man først er der. 

severdigheter i palermoAffresco del Trionfo della morte

Affresco del Trionfo della morte er et freskomaleri i Palazzo Abatellis i Palermo. Det regnes som en av de beste eksemplene på sengotisk kunst fra 1440-tallet. Det er ingen som vet hvem som malte det, men verket har likevel oppnådd en enorm popularitet, og regnes som det viktigste verket i Palazzo Abatellis. 

Palazzo ChiaramontePalazzo Chiaramonte

Palazzo Chiaramonte i Palermo er et historisk bygg som kanskje er mest kjent for å ha vært brukt under den spanske inkvisisjonen. I dag er det et fengselsmuseum hvor man kan lære mer om akkurat denne delen av spansk og italiensk historie, og det er en veldig lærerik opplevelse. Her skjedde det mye grusomt, så man bør være klar for sterke historier.