• Meny
  • Meny

Ny Carlsberg Glyptotek i København

Ny Carlsberg Glyptotek er et kunstmuseum i København, kjent for sin omfattende samling av antikk kunst, samt verk fra det 18. og 19. århundre. Museet ligger i hjertet av København og er et populært mål for både kunstinteresserte og turister.

Powered by GetYourGuide

annonse

Finn det perfekte hotellet for din København-tur her

Grunnlagt av bryggeren Carl Jacobsen, sønn av grunnleggeren av Carlsberg Bryggerierne, åpnet Glyptoteket dørene for publikum i 1897. Jacobsen var en lidenskapelig kunstsamler, og hans donasjoner av kunst og skulpturer dannet grunnlaget for museets samlinger. Navnet “Glyptotek” kommer fra de greske ordene “glyphein” (å skjære) og “theke” (lagringssted), som refererer til museets fokus på skulptursamlinger.

Glypoteket København

Arkitekturen til Ny Carlsberg Glyptotek er i seg selv bemerkelsesverdig, med en elegant blanding av nyklassisistisk og moderne design. Museets hovedbygning ble designet av arkitekten Vilhelm Dahlerup og utvidet i begynnelsen av det 19. århundre med en ny fløy tegnet av Hack Kampmann. Den imponerende vinterhagen i midten av museet, med sin høye glasskuppel, er et populært fotopunkt og et fredelig sted for besøkende å slappe av.

Kuppelen på Glyptoteket i København

Museet er kjent for sin enestående samling av egyptiske, romerske og greske antikviteter, samt fransk og dansk kunst fra det 19. århundre. Blant høydepunktene er verk av berømte kunstnere som Rodin, van Gogh, og Gauguin. Glyptoteket tilbyr også et bredt utvalg av midlertidige utstillinger, forelesninger og kulturelle arrangementer.

Statuer utstilt på Ny Carlsberg Glyptotek

For å besøke Ny Carlsberg Glyptotek, må man dra til Dantes Plads 7 i København. Med sin sentrale beliggenhet er museet lett tilgjengelig med offentlig transport og ligger innen gangavstand fra mange andre attraksjoner i byen.

Kart