• Meny
  • Meny
nice

Nice

Storbyferie til Nice

Nice er en fransk storby på sørøstkysten i landet. Byen grenser mot Middelhavet, og har det varme middelhavsklimaet, noe som gjør det til en super destinasjon å reise til hvis man vil ha det godt og varmt på storbyturen sin. I byens administrative del bor det omtrent 350 000 mennesker, men tallet når opp til rundt én million når man regner med forstadsområdene. Nice er med andre ord en ganske så stor by, og regnes som Frankrikes femte største. Byen ligger midt i hjertet av den franske rivieraen, og kalles ikke Nice le Belle (Nice den vakre) uten grunn. 

Det går en lang strandpromenade langs byen, og det er flere vakre strender langs denne. På sommerhalvåret er det enkelt å kombinere strandferien med storbyferien i Nice, men det er ingenting i veien for å reise til Nice på vinteren for å oppleve den fantastiske byen, dog uten at badetemperaturene i vannet frister like mye. Den palmekledde strandpromenaden er like vakker selv med genser på, og det er dessuten mye mindre folksomt. 

storbyferie til nice

Tips til hotell i Nice

annonselenker

Ting å gjøre i Nice

annonse

Reise til Nice

Det er kort vei fra Nice til Italia, og grensa mot nabolandet ligger bare tre mil unna byen. I tillegg har man det lille landet Monaco midt mellom Nice og Italia, og å besøke denne kjempedyre bystaten er en unik opplevelse som kjennes godt på lommeboka. Ellers er det flere fjell like utenfor bysentrum i Nice, og disse er populære blant turister som ønsker å se litt natur samtidig som de blir belønnet med en god utsikt over byen og sjøen. 

Både Norwegian og SAS har direkteruter fra Norge til Nice, og reisetiden er på omtrent 3 timer hver vei. Man kan komme seg ned dit ganske billig, og det er heller ikke så veldig dyrt å bo i byen. Nice regnes som en av de rimeligste byene langs den franske rivieraen, og man kan få nokså billige hotellrom om man er villig til å bo et par hundre meter vekk fra strandpromenaden. Det er også mulig å bo på luksushotell like ved stranda i byen, men disse koster selvsagt deretter, og er ikke spesielt billige selv med norske øyne. Restaurantene følger omtrent samme regla, og man kan få gode og billige måltider i byen, mens gourmetrestauranter langs strandpromenaden kan gi utrolige smaksopplevelser, men koster deretter. 

severdigheter i nice

Det ligger en vakker gamleby i Nice, et område som naturligvis er svært populært blant turister. Her er det mange bakerier, restauranter, kaféer og barer, og det er veldig hyggelig å vandre nedover de trange gatene for å utforske gamlebyen i sitt eget tempo. I desember holdes en av verdens beste julemarkeder i gamlebyen i Nice, og det er noe helt spesielt med å få med seg denne. 

Mange skryter stort av maten på restaurantene i Nice, og her kombinerer de fisk fra Middelhavet med det franske kjøkken. Det serveres mye lokal mat på restaurantene, og det er gode muligheter for å få smake noe nytt i løpet av reisen. Mange av de beste restaurantene ligger nede ved stranda og havna, men det er også flere gode restauranter i gamlebyen og ellers i Nice, og de sistnevnte er gjerne et par hakk billigere enn på restaurantene med sjøutsikt. 

Shopping i Nice

Nice har et rimelig godt shoppingtilbud, og man kan godt starte med hovedhandlegaten Avenue Jean Medicin. Denne går helt fra jernbanestasjonen og ned til stranden, så det er naturligvis en gate man ofte ender opp i selv om man ikke har tenkt å shoppe. Når man har gått langs hovedgaten er det bare å trekke seg inn mot sidegatene for enda flere butikker! Prisnivået på shoppingen er midt på treet, og det føles ikke spesielt billig, men heller ikke dyrt. Det er et stort utvalg av luksusbutikker i Nice, så man kan kjøpe årets mote fra de store motehusene i løpet av reisen. 

10 populære severdigheter i Nice

gamlebyen i niceGamlebyen i Nice

Gamlebyen i Nice er naturlig nok det mest populære området for turister, og her er det både koselig og interessant å være. I gamlebyen er det trange gater og smug hvor man kommer over intime restauranter, hyggelige småpuber eller små bakerier. Stemningen er avslappet til tross for hvor mange mennesker som er i distriktet, så her er det bare å slappe av og nyte livet. 

Promenade des AnglaisStrandpromenaden – Promenade des Anglais

Promenade des Anglais er en 7 kilometer lang strandpromenade mot Middelhavet. Her kan man rusle nedover promenaden og se alle de spennende bygningene på én side, og den nydelig stranda på den andre siden. Dessverre er det en trafikkert vei som skiller promenaden fra byggverkene, så det kan være litt slitsomt å krysse veien for å se nærmere på disse. 

slottshaugen i niceSlottshaugen i Nice

Slottshaugen i Nice er et område som ligger på en høyde rett ovenfor gamlebyen. Her får man en flott utsikt over resten av byen, og det er veldig koselig å gå langs kanten her for å se på byen fra høyden. Dette er en super plass for å ta bilder av byen fra. 

Parc forestier du Mont-BoronParc forestier du Mont-Boron

Parc forestier du Mont-Boron er en park i Nice. Parken ligger på en liten høyde i utkanten av byen, og man kan enten gå tre-fire kilometer fra bysentrum, eller booke en taxi som tar deg opp dit. Selve parken er en hyggelig liten park hvor man får slappet av i grønne omgivelser, samt få en grei utsikt over resten av byen. 

Mont-Boron niceMt Boron

Mt Boron er et fjell like utenfor Nice, og det er faktisk i gåavstand fra sentrum hvis man er litt sprek. Mange velger å få opp dit, men da må man huske å pakke godt med vann, og kanskje en god niste. Hvis man ikke har lyst til å ta en fjelltur kan man ta buss eller taxi til toppen for å nyte utsikten uten alt det harde arbeidet med å komme opp dit. 

katedralen Sainte-Reparate i niceCathedrale Sainte-Reparate

Cathedrale Sainte-Reparate, også kjent som Katedralen i Nice, er en katedral fra midten av 1600-tallet. Katedralen er utrolig flott utsmykket, og alle som interesserer seg for kirkekunst bør ta seg en guidet tur inn i kirken. Selve byggverken er i barokk stil, og er i jevnlig bruk den dag i dag. 

Marc Chagall Museum niceMusee National Marc Chagall

Musee National Marc Chagall er et kunstmuseum dedikert til den hviterussiske kunstneren Marc Chagall. Museet fokuserer primært på de religionsinspirerte verkene hans som i likhet med resten av kunsten hans er i surrealistisk stil. Det er litt spinkel informasjon tilgjengelig inne på selve museet, så det anbefales å besøke museet med en guidet omvisning for å få mest ut av besøket. 

Jardin du Monastère de CimiezJardin du Monastère de Cimiez

Jardin du Monastère de Cimiez er en hage i Nice hvor man kan slappe av og nyte alle de vakre blomsterbedene på området. Her kan man ta en skikkelig pust i bakken og senke pulsen etter en lang dag. Hagen ligger like i nærheten av Musee National Marc Chagall, så kombiner gjerne disse med hverandre. 

St Nicholas CathedralSt Nicholas Cathedral

St Nicholas Cathedral i Nice er en katedral som ligger like i nærheten av jernbanestasjonen i sentrum. Selve katedralen er utrolig vakker og proppfull av de utroligste detaljer. Man må ha bukser som dekker bena, samt noe som dekker skuldrene for å komme inn i katedralen, og det er vel verdt å gå inn for å se den innvendig. 

observatoriet i nice

Observatoire de la Côte d’Azur

Observatoire de la Côte d’Azur er et observarium som brukes for å se på stjernehimmelen. Man kan reise til observatoriet for å lære mer om historien og bruken av det, samt få en super utsikt ned mot Nice. Man bør ta en guidet tur dersom man kan fransk, for disse er dessverre ikke tilgjengelig på engelsk.