• Meny
  • Meny
London Eye om natten

London Eye

London Eye, også kjent som Millennium Wheel, er et ikonisk pariserhjul i London. Det står majestetisk ved bredden av Themsen, nær Westminster Bridge, og er en av de mest berømte turistattraksjonene i byen. Hjulet ble åpnet for publikum i mars 2000 og har siden blitt et symbol på moderne London.

annonse

Historien til London Eye er interessant. Det ble opprinnelig bygget for å feire tusenårsskiftet, derav navnet Millennium Wheel. Designet av arkitektene David Marks og Julia Barfield, var det ment som et midlertidig monument, men på grunn av sin enorme popularitet har det blitt en varig del av Londons skyline.

London Eye i London

Arkitektonisk sett er London Eye et imponerende byggverk. Det er blant Europas høyeste pariserhjul med sine 135 meter. Hjulet har 32 lukkede kapsler, en for hver av Londons bydeler. Disse kapslene er designet for å rotere sakte, og gir passasjerene spektakulær utsikt over byen, inkludert kjente landemerker som Big Ben, Buckingham Palace og St. Paul’s Cathedral.

Utsikt fra London Eye

London Eye er kjent for sin fantastiske utsikt over byen. På en klar dag kan besøkende se opptil 40 kilometer i alle retninger, noe som gjør det til et perfekt sted for å se og fotografere London. Det er et populært sted for både turister og lokalbefolkningen, og er spesielt magisk om kvelden når byen lyser opp.

London sett fra London Eye

For å besøke London Eye i dag, kan man kjøpe billetter på forhånd enten online eller ved billettkontoret på stedet. Hjulet roterer kontinuerlig, men i en så langsom fart at passasjerene lett kan gå på og av uten at det stopper. Turen varer omtrent 30 minutter, noe som gir god tid til å nyte utsikten og ta bilder. Det er også mulig å leie en privat kapsel for spesielle anledninger. London Eye er tilgjengelig for rullestolbrukere, og det tilbyr spesielle opplevelser som champagne-turer for de som ønsker noe ekstra.

Kart