• Meny
  • Meny
HMS Belfast London

HMS Belfast i London

HMS Belfast er et historisk krigsskip forankret i Themsen i London. Som en del av Imperial War Museums, står det som et viktig symbol på Storbritannias maritime arv og militærhistorie. Skipet ble sjøsatt i 1938 og spilte en betydelig rolle under Andre verdenskrig. Det er mest kjent for sin innsats under slaget ved Nordkapp og for å støtte landgangen i Normandie på D-dagen.

Arkitektonisk representerer HMS Belfast et krigsskip fra tidlig 20-tallet med sitt imponerende design og avanserte teknologi for sin tid. Skipet er utstyrt med kraftige kanoner og hadde en gang avansert radar og brannkontrollsystemer. Den robuste strukturen og evnen til å tåle store skader gjorde det til et formidabelt krigsskip.

HMS Belfast

HMS Belfast er kjent for sin autentiske og godt bevarte interiør, som gir et unikt innblikk i livet til sjømennene som tjenestegjorde om bord. Besøkende kan utforske de ulike dekkene på skipet, inkludert broen, maskinrommet, og boligkvarterene, hvor man får en følelse av hvordan det var å leve og arbeide på et krigsskip.

Den nærmeste undergrunnsstasjonen til HMS Belfast er London Bridge Station. Denne stasjonen ligger bare en kort spasertur unna og er tilgjengelig via Northern og Jubilee-linjene i Londons undergrunnsnettverk. Besøkende kan enkelt nå HMS Belfast fra stasjonen ved å følge skilting mot Themsen og gå langs elvebredden.

Skipet er åpent for publikum nesten hver dag gjennom året. Besøkende kan gå ombord på egenhånd eller delta i guidede turer for å få mer detaljert informasjon om skipets historie og betydning. 

Kart