• Meny
  • Meny

Greenwich Park i London

Greenwich Park ligger i Sørøst-London og er et av de mest betydningsfulle grøntområdene i byen. Parken, som dekker et område på 74 hektar, er kjent for sin rike historie og sin betydning i maritim navigasjon.

annonse

Historien til Greenwich Park strekker seg tilbake til romertiden, men det var i Tudortiden at parken virkelig kom til sin rett. Den ble etablert i 1433 og fungerte som et jaktområde for Henrik VIII. Senere ble parken gradvis omgjort til en mer formell hage, og i dag er den et populært fristed for både lokalbefolkningen og turister.

royal observatory greenwich

En av de mest slående arkitektoniske trekkene i parken er det kongelige observatoriet (Royal Observatory), grunnlagt i 1675 av Kong Karl II. Observatoriet er hjem til Greenwich Mean Time (GMT) og den berømte nullmeridianen. Dette har gjort Greenwich Park til et symbol for tid og rom.

Queen's House i Greenwich Park

Parken er også kjent for sin fantastiske utsikt over London. Fra åsen i parken kan besøkende se en panoramautsikt over byen, inkludert ikoniske byggverk som The Shard, og O2 Arena.

For turister som ønsker å besøke Greenwich Park, er den lett tilgjengelig med offentlig transport fra sentrale London. Besøkende kan ta undergrunnsbanen, DLR (Docklands Light Railway), eller til og med en båttur langs Themsen til Greenwich. Parken er åpen hele året og tilbyr en rekke aktiviteter, inkludert turgåing, piknik, besøk til det kongelige observatoriet, og utforsking av det historiske området Greenwich, som er en del av UNESCOs verdensarvliste.

Kart