• Meny
  • Meny
Big Ben

Big Ben i London

Det berømte klokketårnet Big Ben er et av de mest ikoniske landemerkene i London, og står ved nordenden av Palace of Westminster. Big Ben er faktisk navnet på klokketårnets største klokke, men mange bruker det for å beskrive hele tårnet, som offisielt heter Elizabeth Tower.

annonse

Tårnet ble fullført i 1859 og har siden blitt et symbol på Storbritannia og særlig London. Klokketårnet er 96 meter høyt og har en neogotisk arkitekturstil, designet av arkitekten Augustus Pugin. Denne stilen kjennetegnes ved høye tårn, spisse buer og detaljerte utskjæringer, noe som gjenspeiles i tårnets imponerende design.

Big Ben London

Arkitekturen til Elizabeth Tower er både storslått og detaljert. Den har en ramme av støpejern, og hver av de fire klokkesidene er over 7 meter i diameter. Klokkene inni tårnet ble støpt av Whitechapel Bell Foundry, og den største av dem er det som faktisk kalles Big Ben. Den veier imponerende 13,7 tonn.

Elizabeth Tower London

Selv om Big Ben ikke er åpen for publikum på grunn av sikkerhetstiltak, kan besøkende likevel nyte synet av det ikoniske tårnet fra mange steder i London. En populær aktivitet for turister er å ta guidede turer i Palace of Westminster, hvor man kan komme tett innpå Big Ben. Det er også veldig vanlig å ta bilder fra steder som Westminster Bridge og langs elvebredden av Themsen.

Kart