• Meny
  • Meny
lisboa

Lisboa

Storbyferie til Lisboa

Lisboa er største by og hovedstad i Portugal, og en populær by å reise til for alle som vil kombinere en storbyferie med strandliv, og et varmt og godt klima. Det bor omtrent en halv million mennesker inne i selve byen, men tallet stiger til hele 3 millioner dersom man regner med forstedene i utkanten av byen. 

I Lisboa kan man nyte livet i en skikkelig storby én dag, og ta seg en klassisk strand-dag den neste. Det er noen strender rundt om inne i selve byen, men dersom du foretrekker langstrakte sandstrender må du trekke litt ut av byen. Det er jevnlig offentlig transport som tar deg til og fra de populære badeområdene i nærheten av byen, så en liten svømmetur i Atlanterhavet er aldri langt unna. 

storbyferie til lisboa

Tips til hotell i Lisboa

annonselenker

Reise til Lisboa

Det er lurt å være forberedt på litt trim når man reiser til Lisboa, da selve byen er bygget over flere åser. De fleste distriktene er derfor i bakker, så det blir mye bakkegåing når man vandrer rundt i sentrum. Inne i bysentrum ligger for øvrig gamle bygg og spennende attraksjoner på rekke og rad. 

De fleste som reiser til Lisboa gjør det for å nyte alle godene man får ved å reise til en avslappet, Søreuropeisk land som Portugal. Her kan man unne seg utsøkt mat og god vin på en fin restaurant uten å betale all verdens, og sitte og skravle til de sene nattetimer. Det stabile klimaet gjør at det aldri blir ordentlig kaldt i byen, selv om man bør pakke med seg genser til de kaldeste vintermånedene. 

severdigheter i lisboa

Restaurantene i Lisboa er spesielt kjent for å være gode på skalldyr, så dette er noe man må få prøvd i løpet av reisen dit. Ellers er det mye sjømat på restaurantene i byen, men det er selvsagt også mulig å få tak i annen mat for dem som helst ikke vil spise fisk og skalldyr hver dag. 

Noen få mil unna Lisboa ligger strandbyene Estoril og Cascais. Begge disse er kjente for å være typiske dagsutflukter fra Lisboa for dem som ønsker å oppleve den portugisiske rivieraen på nært hold. I disse byene kan man dessuten prøve seg på et slag golf, eller spise fersk gourmetmat på en av de litt dyrere restaurantene. I disse småbyene bugner det over av sjarm og kos, men prismessig er ting litt dyrere her enn inne i storbyen. 

Man kan fly direkte fra Norge til Lisboa, og reisen tar omtrent 4 timer fra Oslo. Flyplassen i Lisboa ligger omtrent 20 minutter unna bysentrum, og man kommer seg inn til byen ved å ta en av de jevnlige bussene, eller ved å booke en taxi. 

Ting å gjøre i Lisboa

annonse

Shopping i Lisboa

Byen er dessuten en god shoppingdestinasjon, og man bør begynne med å gå langs handlegaten Avenida de Liberdade. Her finner man en del kjente navn, samt flere store motehus. Her er det litt for alle og enhver, men det er gjerne litt billigere i shoppingområdet Chiado. I Chiado er det flere kjøpesentre, og flere hundre butikker i ulike størrelser. Ellers er det jo diverse butikker og forretninger spredt rundt omkring i resten av bysentrum. 

shopping i lisboa

Når det kommer til prisnivået er Lisboa er det mye billigere enn her hjemme i Norge. Man regner generelt sett Portugal for å være noen få hakk billigere enn land som Spania og Hellas, så man får mye for pengene når man legger ferien sin til Lisboa eller andre steder i Portugal. Attraksjoner og severdigheter vet selvsagt å prise seg etter turistene, så inngangsbilletter til slike ting er ikke nødvendigvis veldig billig, men mat, drikke, shopping og lignende føles veldig billig. 

10 populære severdigheter i Lisboa

Oceanário de LisboaOceanário de Lisboa

Oceanário de Lisboa er et akvarium i Lisboa hvor man kan se mange spennende fisker. Dette er Europas største akvarium, og noen av de spesielle skapningene kan man se er månefisk, pingviner, haier, og havotere. Til sammen er det over 16 000 ulike dyr der, fordelt på 450 ulike arter. 

Alfama distriktet i lisboaAlfama

Alfama er en gammel bydel i Lisboa med gamle og slitte bygninger. Dette høres kanskje litt rart ut som en turistattraksjon, men det er en av byens koseligste steder. Her kan man drikke en god kopp kaffe på en kafé som har stått der i “evig tid”, og nyte en rustikk og ekte opplevelse. Det er få områder hvor det er like koselig å vandre nedover de trange gatene. 

Jeronimos Kloster i lisboaJeronimos Kloster (Hieronymittklostret)

Jeronimos Kloster er en kirke og et kloster i Lisboa fra 1500-tallet. I dette enorme bygget er det flere sarkofager som tilhører kjente personer, samt utrolige utsmykninger i kirken. Klosteret er ført opp på UNESCO sin verdensarvliste, og det er veldig spennende å se dette fantastiske byggverket med egne øyne. 

Praca do ComercioPraca do Comercio (Terreiro do Paco)

Praca do Comercio (Terreiro do Paco) er et torg sentralt i Lisboa som tidligere var kjent for å være slottsplassen. Slottet ble ødelagt av et jordskjelv i 1755, så nå er det mer et handelstorg. Torget ligger dessuten like ved en liten strand og en promenade hvor man kan se utover sjøen. Dette er et godt utgangspunkt når man skal utforske byen. 

Bairro Alto i lisboaBairro Alto

Bairro Alto er et koselig distrikt i Lisboa som er definert av flotte boliger som ble bygget under byens glansdager. Her er det mange hyggelige kaféer, intime restauranter (husk å reservere bord i forveien) og koselige parker, så det er en super plass å utforske når man vil slappe av og ta livet med ro. På kveldstid blir det derimot til en livlig plass med mange populære barer og utesteder. 

Castelo de Sao Jorge i lisboaSt. Georges Slott (Castelo de Sao Jorge)

St. Georges Slott (Castelo de Sao Jorge) er et historisk slott midt i Lisboa. Selve slottet ble påbegynt allerede i det første århundret, men har siden blitt totalrenovert og oppgradert. I dag er slottet nokså forfallent, men det er fortsatt en interessant historisk plass som dessuten gir en utrolig utsikt over resten av byen. 

belem festningen i lisboaBelem

Belem er et festningsverk fra 1500-tallet som i dag regnes som en av Lisboas største turistattraksjoner. Bygget i seg selv er utrolig vakkert, og det er obligatorisk å ta noen få bilder av det. Det er også mulig å komme inn i tårnet og gå opp, men da er det lurt å booke billetter på forhånd for å unngå de vanvittige køene som oppstår. 

Tram 28 lisboaTram 28

Tram 28 er en kjent trikketur i Lisboa hvor man kan se byen mens trikken følger skinnene. Dette er en billig og hyggelig tur, men mange synes det kan være litt for trangt ombord på selve trikken. Om du er heldig og får en god plass kan du derimot kose deg med en hyggelig reise rundt i byen. 

utsikt over lisboaMiradouro da Senhora do Monte

Miradouro da Senhora do Monte er et utkikkspunkt over Lisboa hvor man får en av byens beste utsikter. Man må beregne en god gåtur for å komme opp hit, men til gjengjeld er det en fin tur opp til utkikkspunktet. Det er spesielt koselig å se solnedgangen herfra, men da bør man planlegge i god tid, ettersom det er mange som ønsker å få den beste plassen, så kom tidlig. 

Museu Calouste GulbenkianMuseu Calouste Gulbenkian

Museu Calouste Gulbenkian er et museum som stiller ut både kunst og antikviteter. Samlingen er privat, men det er ikke noen dårlig utstilling av den grunn. På museet finner man flere kjente verk fra kunstnere som Rembrandt og Rubens. Et spennende aspekt ved dette museet er at det også er antikviteter her, og det er for eksempel en egen utstilling av antikke, franske møbler.