• Meny
  • Meny
københavn

København

Storbyferie i København

København har lenge vært en av shoppingglade nordmenns favorittbyer, både på grunn av nærheten til Norge, den gode stemningen i byen, og alle de unike opplevelsene man kan få i hovedstaden til Danmark. En liten tur til København med kjæresten, familien eller vennegjengen kommer garantert til å bli en god opplevelse, enten man vil nyte livet med god mat, oppleve historien som formet byen, søke spenning på Tivoli, eller bare gå gatelangs for å se hva man kommer over.

Den danske hovedstaden er det perfekte reisemålet for en weekendtur, og den har mye fint å by på. Danskene er godt kjente for å nyte livet med god mat og drikke, og det får man virkelig oppleve. Det er muligheter for smakfulle restaurantopplevelser rundt om i hele byen. Havnebyen København er også perfekt for alle som liker å shoppe, og man finner både store, internasjonale kjeder i handlegata Strøget, og mindre butikker med skjulte skatter spredt rundt om i sidegatene.

Det bor omtrent 1,2 millioner innbyggere i den skjønne havnebyen, men i løpet av et år tar også halvannen million turister også turen innom. Det er enkelt å være turist i København, og det er ingenting i veien for å bestille mat på engelsk dersom du har problemer med å forstå dansk.

storbyferie i københavn

Tips til hotell i København

annonselenker

Reise til København

En av tingene som gjør København til en så perfekt storby for oss nordmenn er at den er så utrolig tilgjengelig. Å fly ned dit tar bare en times tid, og man trenger ikke å kaste bort mye tid på reise for å komme dit. Med litt planlegging kan man fint reise etter jobb på fredag, og likevel rekke å få en fin kveld i København samme dag.

Man trenger heller ikke ta fly for å komme til København, og det er nesten like enkelt å ta bilen eller en ferje dit. Hvis man vil kjøre gjennom Sverige tar det litt over 8 timer fra Oslo til København, men et mer avslappet alternativ er jo å ta en ferje over Skagerrak. Disse reiser fra både Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Langesund, og Larvik til Danmark. De fleste ferjene tar deg til Hirtshals eller Frederikshavn helt nord i landet, og da er det omtrent 5 timer derfra til København.

københavn

Det er også mulig å ta ferje direkte fra Oslo eller Larvik til København, og dette er typisk med en overnatting om bord på båten. Her kan man altså snikstarte weekendturen allerede mens man reiser nedover, og det er få transportmåter som er like komfortable å reise på som et minicruise. Her kan man nyte spabehandling, gå på kino, spise god mat i restauranten, slappe av i baren, eller se på liveunderholdning mens ferja kjører sørover.

Ting å gjøre i København

annonse

Shopping i København

Prismessig er ikke København veldig ulikt norske storbyer, spesielt når det gjelder ting som klær, sko, elektronikk, og andre typiske varer man gjerne kjøper på en utenlandstur. Mat og drikke er derimot litt billigere, spesielt alkohol. Man må for øvrig ikke glemme at selv om både Norge og Danmark bruker kroner, så er det ofte en nokså stor forskjell i verdiene på disse.

shopping i københavn

Hvis man skal shoppe i København bør man altså ha et romslig budsjett, men om man først og fremst er ute etter godt utvalg er det midt i blinken. Handlegata Strøget er en av de lengste gågatene i hele Europa, og i løpet av den 1,1 kilometer lange strekningen finner man alt fra billigkjeder som H&M, Zara eller Vero Moda til noen av verdens mest eksklusive butikker som Burberry, Prada eller Giorgio Armani. Man finner også unike butikker som sjokoladebutikken Hotel Chocolat, vinforretningen Skjold Burne, eller en egen Disney-butikk langs gågaten, i tillegg til en rekke caféer og spisesteder.

De 10 mest populære attraksjonene i København

nyhavn i københavnNyhavn

Nyhavn er Københavns mest besøkte turistområde, og dette havneområdet er kjent for koselige kaféer og restauranter langs kanalen. På sommerhalvåret kan man kose seg med god mat og en kald pils mens man ser på båttrafikken og de vakre bygningene i området, eller bare ta en gåtur nedover kanalen og nyte distriktet.

tivoli i københavnTivoli

Fornøyelsesparken Tivoli er vel kjent for sine vanvittige karuseller og berg-og-dalbaner, men har tilbud for både voksne og barn i alle aldere. På kveldstid og på spesielle dager er Tivoli også arena for diverse underholdning som konserter, teater, swingdans, musikaler og lignende. Her kommer hele familien til å få en fin opplevelse!

davids samling museum i københavnDavids Samling

Davids Samling er en kunstmuseum som fokuserer på kunst og kunsthåndverk fra dansk gullalder, nyere dansk kunst, Europeisk kunst fra 1700-tallet, og kunst fra islamske områder i perioden 600-tallet til 1800-tallet. Det er Skandinavias største samling av islamsk kunst, noe som gjør det verdt et besøk i seg selv. Museet har gratis inngang og passer perfekt for den historieinteresserte.

Grundtvigs kirke i københavnGrundtvigs kirke

Grundtvigs kirke er en kirke fra 1940 som ble reise til minne for dikterpresten Nikolai Frederik Severin Grundtvig, som regnes som en av Danmarks viktigste figurer på 1800-tallet. Det er absolutt verdt å se Grundtvigs kirke med egne øyne, for dette er arkitektur av verdensklasse. På dagtid kan man også gå inn i kirken for å se interiøret.

TorvehallerneTorvehallerne

Torvehallerne er Københavns mest populære marked, og har 55 boder fordelt på to haller og et stort utendørsområdene som ligger mellom dem. Originalt var det et grønnsaksmarked, men i dag drar man til Torvehallerne for å oppleve unike smaksopplevelser fra hele verden.

Den Hirschsprungske SamlingDen Hirschsprungske Samling

Den Hirschsprungske Samling er et kunstmuseum i København som viser frem dansk kunst fra 1800-, og 1900-tallet. Det er over 700 kunstverk fra denne tidsperioden som ofte kalles «den danske gullalderen». Noen kjente navn man kan se maleriene til er C. W. Eckersberg, Christen Købke, og Wilhelm Marstrand. Liker dere kunst så er dette museet absolutt anbefalt et besøk.

Frederiksberg HaveFrederiksberg Have

Frederiksberg Have er et stort hageanlegg i København. Hagen er formet som en romantisk landskapshage i engelsk stil, og hele parken er offentlig tilgjengelig for alle som vil besøke den. Her kan man kose seg med mat på gressplenen, eller bare ta en spasertur gjennom en av de mange stiene rundt om i parken.

Ny Carlsberg GlyptotekNy Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek er et kunstmuseum med fokus på skulpturer, selv om det også er malerier og annen kunst på museet. Her kan man se skulpturer fra Romerriket, gamle Egypt, og antikke Hellas, i tillegg til mer moderne skulpturer som verker fra Auguste Rodin.

Frederiksberg slottFrederiksberg slott

Frederiksberg slott ligger i Frederiksberg Have, og er et dansk barokkslott i italiensk stil. Det var originalt brukt som kongefamiliens sommerslott, men er nå brukt som lokale for Hærens Officersskole. Det er mulig å få en rundvisning på slottet, men de fleste nøyer seg med å ta en titt på slottet fra utsiden.

Vor Frelsers kirkeVor Frelsers kirke

Vor Frelsers kirke er en av de mest populære kirkene i København, og kirken er trolig mest kjent for det store spiralspiret som de færreste kirker kan skryte på seg å ha. Dersom man ikke har noe imot trapper kan man gå til toppen av tårnet for å få se København fra 80 meters høyde, noe som gir utrolig god utsikt over den flate havnebyen. Turen til toppen av spiret bør kanskje vurderes både en og to ganger om du lider av høydeskrekk.