• Meny
  • Meny

Kensington Gardens i London

Kensington Gardens ligger i hjertet av London og er et sted fylt med historie, kultur og vakker natur. Dette offentlige parkområdet, som strekker seg over 270 dekar, er en del av Londons Royal Parks og grenser til Hyde Park. Kensington Gardens er kjent for sin ro og skjønnhet, og tilbyr en fredelig flukt fra Londons travle gater.

annonse

Historien til Kensington Gardens er dypt forankret i Det britiske monarkiet. Opprinnelig en del av Hyde Park, ble hagen opprettet i 1689 da kong William III og dronning Mary II kjøpte Kensington Palace, som ligger ved parkens vestre kant. De utviklet en del av Hyde Park til en privat hage for palasset, og det er dette området som i dag utgjør Kensington Gardens.

Kensington Gardens London

Arkitekturen og landskapsdesignet i Kensington Gardens reflekterer den engelske hagetradsisjonen. Et av de mest kjente landemerkene er The Albert Memorial, dedikert til dronning Victorias ektemann, prins Albert. The Albert Memorial er et imponerende eksempel på nygotisk arkitektur. Rikt dekorert med marmor- og bronsefigurer. Et annet bemerkelsesverdig trekk ved hagen er den italienske hagen, en samling av vakre fontener, bassenger og klassiske skulpturer.

Kensington Palace i Kensington Gardens

Kensington Gardens er også kjent for å være hjemmet til Kensington Palace, fødestedet til dronning Victoria og nåværende London-residens for flere medlemmer av den kongelige familie. For barn og de som er unge til sinns, er også Peter Pan-statuen, inspirert av J.M. Barries berømte karakter, et populært stoppested.

For turister som ønsker å besøke Kensington Gardens, er parken åpen daglig og er lett tilgjengelig med offentlig transport. Besøkende kan nyte en rolig spasertur langs de svingete stiene, beundre de ulike monumentene og skulpturene, eller bare slappe av på de grønne plenene. Parken er et perfekt sted for en piknik, fotografering, eller bare for å unnslippe byens larm.

Kart