• Meny
  • Meny

Hyde Park i London

Hyde Park i London er et av de største og mest kjente parkområdene i Storbritannia. Med sine 350 hektar er parken en grønn oase i hjertet av London og en populær destinasjon for både lokalbefolkningen og turister.

Historien til Hyde Park strekker seg tilbake til 1536, da kong Henrik VIII tok området fra Westminster Abbey og brukte det som jaktmark. Det var først i 1637 at parken ble åpnet for allmennheten av kong Karl I, og siden den gang har den vært et sentralt samlingspunkt i byen.

Hyde Park

Arkitektonisk sett er Hyde Park kjent for flere bemerkelsesverdige landemerker. Et av de mest kjente er The Serpentine, en kunstig innsjø populær for båtliv og svømming. Ved siden av The Serpentine ligger The Serpentine Gallery, kjent for sin moderne kunst. En annen viktig attraksjon er Speakers’ Corner, et område i den nordøstlige delen av parken kjent for offentlig tale og debatt.

Hyde Park er også kjent for sine mange konserter og arrangementer, spesielt sommerkonsertene og Winter Wonderland, en stor julefestival. Parken har også en rekke statuer og minnesmerker, blant annet et minnesmerke dedikert til prinsesse Diana.

Winter Wonderland i Hyde Park

For de som ønsker å besøke Hyde Park i dag, er parken lett tilgjengelig med offentlig transport, med flere undergrunnsstasjoner som ligger i nærheten, som Marble Arch, Hyde Park Corner og Knightsbridge. Parken er åpen året rundt og tilbyr en rekke aktiviteter som spaserturer, sykling, ridning og padling. Med sine store åpne områder, innsjøer og vakre landskap, er Hyde Park et ypperlig sted for avslapning, rekreasjon og å nyte naturen midt i en travel storby.

Kart