• Meny
  • Meny

Regent’s Park i London

Regent’s Park er en av byens åtte kongelige parker og dekker et område på 166 hektar. Denne frodige grønne oasen er kjent for sin blendende skjønnhet og sjarmerende atmosfære, og tilbyr en fredelig flukt fra de travle gatene i London.

Historien til Regent’s Park går tilbake til 1811, da arkitekten John Nash fikk i oppdrag av Prinsregenten, som senere ble Kong George IV, å utvikle området. Nashs visjon var å skape en stor park for rekreasjon og elegante byhus i et nyklassisk design. Selv om ikke alle hans planer ble realisert, er Nashs innflytelse fremdeles synlig i parkens nydelige terrasser og sirlig planlagte hager.

Blomster i Regents Park

Arkitekturen i og rundt parken er bemerkelsesverdig, med de imponerende Nash-terrassene og majestetiske Primrose Hill, som tilbyr en fantastisk utsikt over London. I tillegg er parken hjem til London Zoo, den eldste vitenskapelige dyrehagen i verden, hvor besøkende kan se et bredt utvalg av dyrearter.

Spasertur i Regents Park

Regent’s Park er kjent for sine vakkert vedlikeholdte blomsterbed og vidstrakte grønne plener, ideelt for piknik og avslapning. Sportsentusiaster kan glede seg over anleggene for fotball, rugby og softball, samt en rekke tennisbaner og en idrettsbane. I tillegg er parken vert for Open Air Theatre, som tilbyr en rekke liveforestillinger i de varmere månedene.

Som turist kan man enkelt besøke Regent’s Park med offentlig transport, da det er godt forbundet med Londons omfattende undergrunns- og bussnettverk. Parken er åpen for publikum hele året og tilbyr en rekke kafeer og restaurantalternativer for de som ønsker å nyte en matbit i de naturskjønne omgivelsene. 

Kart