• Meny
  • Meny
storbyferie gøteborg

Gøteborg

Storbyferie til Gøteborg

Gøteborg er Sveriges nest største by med sine 650 000 innbyggere, og denne moderne havnebyen er et populært reisemål for nordmenn som ønsker å oppleve en vakker storby uten å måtte reise langt. Til sammenligning er Gøteborg litt mindre enn Oslo, men det føles på ingen måte slik ettersom Gøteborg er en stor, livlig og spennende by med mange attraksjoner og begivenheter. Man trenger ikke å kjøre mer enn to timer ut av landet før man er i Gøteborg sentrum, og det er altså både raskt og enkelt å komme seg dit.

Det er mye interessant å finne på i Gøteborg, og det er noe for hele familien, uansett om man liker shopping, museer, fornøyelsesparker, gode restauranter eller bare å utforske utrolige byer i ditt eget tempo. Dersom du reiser med barn er gjerne Liseberg et naturlig stoppested, da dette er Nordens største fornøyelsespark med flere titalls ulike berg-og-dalbaner og andre spennende karuseller. Mange regner det som en av verdens beste fornøyelsesparker, og de aller fleste opplever turen til Liseberg som verdt det. Ta turen innom denne fornøyelsesparker, så kommer i alle fall ungene til å være fornøyde med reisen.

reise til gøteborg

Ting å gjøre i Gøteborg

annonse

Tips til hotell i Gøteborg

annonselenke

Reise til Gøteborg

Gøteborg ligger knappe 200 kilometer unna landegrensa mellom Norge og Sverige, og det er derfor raskt og enkelt å reise til Gøteborg med bil eller buss dersom man ønsker det. Turen tar omtrent 3 timer fra Oslo, men for alle som bor lenge unna kan man ta fly for å komme dit raskere. Det er kun Wideroe som flyr direkte til Gøteborg, og da tar flyturen bare en times tid. Andre flyselskaper flyr også til Gøteborg, men da er det gjerne snakk om én mellomlanding, og naturligvis litt lenger reisetid. Ellers går det både tog og buss fra Norge til Gøteborg daglig.

ting å gjøre i gøteborg

På grunn av den korte avstanden kan man fint besøke Gøteborg på 24 eller 36 timer, for eksempel hvis man reiser på fredags formiddag, og kjører hjem igjen på lørdag kveld. Da trenger man kun å betale for én natt på hotell, men man har likevel god tid til å gjøre et par aktiviteter, få shoppet litt, og utforsket byen.

Prismessig er Gøteborg i det øvre sjiktet. Det er noen hakk billigere å bo på hotell og spise på restaurant i Gøteborg enn det er i Norge, men det er faktisk ikke den helt store forskjellen. Man bør derfor lage et romslig budsjett når man planlegger en reise til Gøteborg, selv om det selvsagt finnes billigløsninger i denne byen også.

Shopping i Gøteborg

Alle som er glade i å kjøpe nye klær og ting til hjemmet kommer til å få shoppingkløa stilt når de besøker Gøteborg, for her er det et enormt antall butikker spredt over hele byen. I Gøteborg finner man både gigantiske varehus, så vel som små, koselige designerbutikker i trendy lokaler. Det er dessuten et mye større utvalg av vintagebutikker i Gøteborg enn det man typisk forventer av en by på denne størrelsen, så her er det store muligheter for å gjøre noen spennende kupp. Hovedgaten i Gøteborg heter Kungsportsavenyen (gjerne bare kalt Avenyen), og her er det først og fremst dyrere designerbutikker og lignende som holder til. Prøv ut sidegatene for å finne mer spennende og billigere butikker, eller ta turen til Magasinsgatan eller Linnégatan hvis du ikke finner det du trenger i Avenyen. Magasinsgatan er ofte en favoritt blant shoppere, så ta en tur nedover denne gaten i løpet av reisen.

shopping i gøteborg

Koselige kaféer, barer, og restauranter ligger som perler på snor i de lange gatene i Gøteborg, men koseligst av alt får man det i byens eldste forstad kalt Haga. Her er det gamle trehus, brosteinsgater og intime kaféer som gjelder! Dette er den perfekte plassen for å slappe av med en kopp kaffe og bakst, eller ta seg en unik og spennende lunsj.

Populære severdigheter i Gøteborg

Southern Goteborg ArchipelagoSouthern Goteborg Archipelago

Den mest populære attraksjonen i Gøteborg er Southern Goteborg Archipelago. Dette er en øygruppe i skjærgården like utenfor byen, og på sommertid er det få steder som er like koselige som den svenske skjærgården. Absolutt verdt å sjekke ut, spesielt om man besøker byen på sommerhalvåret og liker varme dager ved sjøen.

botanisk hage gøteborgBotanisk hage i Gøteborg

Gøteborg Botaniske Hage er en stor utendørshage som har en enorm samling av planter, blomster, trær og lignende. Det er et veldig hyggelig sted å utforske uansett om man er planteinteressert eller ikke, og det er ekstra fint på våren og sommeren.

Tradgardsforeningen gøteborgTradgardsforeningen

Tradgardsforeningen er en park som stammer fra 1800-tallet, og er en av de best bevarte parkene i Europe som stammer fra denne tidsperioden. I parken kan man enten kose seg med en piknik, se på alle de spennende vekstene, eller bare nyte litt fred og ro. Det er som en grønn oase mist i en hektisk by.

Aeroseum museum i gøteborgAeroseum

Aeroseum er et flymuseum mist i Gøteborg hvor man kan se både fly og helikoptre utstilt. Selve museet ligger i en enorm bunker, og dersom man er litt interessert i fly og flyhistorie kommer man til å stortrives her. Det er litt å gjøre for barna også, så ta med hele familien hit når du besøker museet.

Slottsskogen gøteborgSlottsskogen

Slottsskogen i Gøteborg er en stor park like i nærheten av sentrum. I motsetning til mange andre parker er det nesten som en skog, og det er store trær i mesteparten av parken. Det er en lekeplass for barn her, i tillegg til en dyrepark som har mange spennende dyr.

Delsjön i gøteborgDelsjön

Delsjön består av to innsjøer i Gøteborg, og ligger rett i utkanten av byen. Her er det perfekte områder for å gå seg en tur i naturen uten å reise langt ut av byen, og på sommeren er det en super badeplass for de som foretrekker å bade i innsjøen fremfor sjøen.

Göteborgs konstmuseumGöteborgs konstmuseum

Kunstmuseet i Gøteborg stiller ut malerier og annen kunst fra 1400-tallet og frem til moderne tid, med et fokus på nordiske kunstnere. Det er likevel verker fra kjente kunstnere som Rembrandt og Picasso der, så her finner de fleste et godt utvalg av kunst de liker.

volvo museum i gøteborgVolvo Museum

På Volvo Museum kan du se biler som Volvo har produsert gjennom tidene. Her er det både de kjente klassikerne og mer ukjente Volvo-biler som er stilt ut, og alle som liker dette bilmerket vil elske dette museet. Her er det både nye og gamle biler, men alt er selvsagt relatert til Volvo.

operaen i gøteborgGöteborgsoperan

Operaen i Gøteborg er et populært sted å sjekke ut når man er i byen, enten man bare vil se det vakre bygget med egne øyne, eller om man har billetter til en forestilling. Selve operaen ligger rett ved elva, og det er en koselig plass å stikke innom hvis man først er i nærheten selv om man ikke har billetter til en forestilling.

liseberg i gøteborgLiseberg

Fornøyelsesparken Liseberg ble åpnet i 1923 og er trolig en av grunnen til at mange nordmenn tar turen innom Gøteborg. Liseberg har et stort utvalg av forskjellige karuseller og berg og dalbaner. Med sine over 3 millioner årlige besøkende er den i dag Nordens største fornøyelsespark.