• Meny
  • Meny
camden

En guide til bydelen Camden i London

Camden i London

Camden i London er bydelen hvor punkmusikken i sin tid gjorde sitt inntog på den britiske musikkscenen. Den levende bydelen Camden er i dag en mix av butikker, gateboder, historiske puber og legendariske musikkscener. Vi anbefaler alle som er innom London til å besøke Camden og suge inn den magiske og tidvisk opprørske atmosfæren som bydelen har å by på.
camden guide

Camden og musikk

Camden har vært assosiert med musikk helt siden 1800-tallet, en tid hvor bydelen var kjent for å være sentrum for produksjon av pianoer London. Når punken traff England på 1970-tallet var Camden selve vuggen for punkerne. Særlig kjent er The Ramones sin konsert i 1976 på “the Roundhouse”. En konsert som var med på å definere punk-æraen i Storbritannia. I nyere tid er Camden særlig kjent for å være stedet hvor Amy Winehouse hadde sitt utspring. Hun var jevnlig innom pubene i området og bodde på Camden Square.

the roundhouse i camden

Tar du en spasertur ned Camden High Street i dag i mylderet av turister, så virker kanskje punken sine anarkistiske dager et stykke unna. Når det er sagt så er det fortsatt liv legendariske musikksteder som the Roundhouse, Underworld og Electric Ballroom. Her kan du få med deg lokale band, så vell som mer internasjonalt meritterte artister. Legger du til konsertstedet KOKO og the Jazz Cafe, de mange barene, nattklubbene og ikke minst platestudioene, så kan man fortsatt hevde at Camden er det musikalske hjertet av London.

Ting å gjøre i Camden

annonse

Shopping i Camden

Shoppingen i Camden er også noe av det som drar folk hit. Butikkene her er et testamenent til bydelenes motkultur opp gjennom årene. Her finner du egne butikker dedikert til rave-kulturen, en egen butikk som selger korsetter og et utall tattoveringssjapper. Her skulle det med andre ord være noe for de fleste, uansett preferanser i livet.

camden market i london

Mange besøker også Camden for å utforske legendariske Camden Market. Markedet er en labyrint av salgsboder og butikker som snegler seg langs Regent’s kanalen, under jernbanebroer og til og med gjennom viktorianske hestestaller. Her selges alt fra høyst alternativ klesmote, antikviteter, til de flotteste håndlagde gavene du kan tenke deg. Matelskerne vil også trives, for her kan du kjøpe utsøkt “street food” som mange hevder er blant Londons beste. Ønsker du å spise under litt mer ordnede former, så finnes det en rekke gode restauranter i Camden også. Vi trenger vel heller nesten ikke å nevne at det finnes en rekke fantastiske puber i området. Det er med andre ord ikke uten grunn at markedet i Camden er blant de aller mest populære turistattraksjonene i hele London.

en guide til camden i london

Hotell i Camden

Det finnes noen gode hoteller i Camden, men hvis du er ute etter ro go fred, så er det kanskje lurere å bo i nærliggende områder som Kings Cross eller Primrose Hill. Camden er av Londons stolteste og mest høylytte bydelene i London, og den stilner neppe med det første.

Se hvilke hotell vi anbefaler i London