• Meny
  • Meny
topp 10 hotell i london

10 anbefalte hotell i London

Hotell i London

London er den største byen i EU, og blant topp 3 når det gjelder antall besøkende turister. Dermed er det naturligvis et hav av hotell å velge blant i britenes hovedstad. Her anbefaler vi 10 av de beste hotellene å bo på når du vil ha god standard og service, til rett pris.

Her er 10 anbefalte hotell i London

Det kan være vanskelig å finne drømmehotellet i London. Byen er enormt stor, og antallet overnattingssteder er dermed naturligvis meget høyt. Her får du 10 anbefalinger vil hjelpe. Kriteriene vi fokuserer på er service, beliggenhet, sikkerhet, samt ro om natten, og alt sett i forhold til pris. Målet er å finne de hotellene som gir mest mulig valuta for pengene, i forskjellige prisklasser og stjernerangeringer.

annonselenker

citizenM London Shoreditch

Den relativt lille hotellkjeden citizenM er en av våre favoritter. Alle hotellene deres er rangert med fire stjerner, de har et livlig og friskt interiør, og et fokus på service som gjestene deres ser ut til å sette stor pris på. citizenM London Shoreditch er intet unntak. Hotellet har 216 rom med stilrent interiør, egen restaurant, meget bra bar med komfortabel lounge, døgnåpen snackbar, delikatesseforretning, og superrask trådløs internettforbindelse. Shoreditch er et strøk i bydelen Hackney, kjent for å være urbant, med mange kule spisesteder, kaféer og barer. Her ligger det også en god del spennende gallerier og museer. Undergrunnsbanen ligger innenfor gangavstand, og det er flere busstopp rett i nærheten av hotellet. Her får du kanskje en av dine beste hotellopplevelser, og som regel til en meget hyggelig pris, standarden tatt i betraktning.

Hazlitt’s Hotel

ærverdig hotell i londonHazlitt’s er et gammelt og ærverdig firestjerners boutique-hotell som ligger suverent plassert i show- og teaterstrøket SoHo. Herfra når du Oxford Street på 2-3 minutter om du tar beina fatt, og du har undergrunnsstasjonen Tottenham Court Road like nært. Hotellet er ganske lite, med kun 30 rom og suiter totalt. Alle rommene har unik innredning, men interiøret i samtlige er av den overdådige og klassiske varianten. Man bor veldig engelsk på Hazlitt’s. Du finner ikke mange fasiliteter på dette overnattingsstedet, annet enn et hyggelig bibliotek med peis, ørelappstoler, og selvbetjent bar. Den biten kan virke litt snau, men mangelen på ytterligere fasiliteter kompenseres av meget bra beliggenhet, og et vertskap som yter topp service. Vil du ha hjelp til å booke restaurant, teater, show, eller noe annet, får du assistanse i resepsjonen.

The Nadler Kensington

fasjonabelt hotell i londonThe Nadler ligger i Kensington, omtrent midt imellom undergrunnsstasjonene Gloucester Road og Earl’s Court. Bydelen er på Londons vestkant, kjent for rike innbyggere, stille og rolige gater, flotte bygårder, museer, og mange gode spisesteder. Hotellet har 65 gjesterom (ingen suiter) i ulike størrelser og priskategorier. Interiøret er relativt enkelt, men pent og hjemmekoselig. The Nadler har ingen restaurant eller bar, men alle rom er utstyrte med et minikjøkken. Frokosten serveres på senga av hotellets samarbeidspartner, den lokale kaféen Over Under Coffee. Dette er et av de enkleste hotellene i Kensington, men du må lete lenge i denne bydelen for å finne en konkurrent som slår The Nadler på pris og service.

Dorsett City London

Dorsett City London - fint hotell i londonDorsett er et ganske stort firestjerners hotell, med 267 rom og suiter, som ligger i City of London. City er en egen by, med egen administrasjon, og utgjør den delen av stor-London som er det historiske sentrum, grunnlagt av romerne i det første århundret. I dag er City of London senter for forretningsvirksomhet, og hvor du finner de fleste banker og finansselskap. Hotellet ligger nært severdigheter som blant annet Tower of London, Tower Bridge og St Paul’s Cathedral. Hotellet er av den luksuriøse og stilfulle sorten, med moderne innredning. Får du rom i de øverste av de 13 etasjene, har du fantastisk utsikt utover sentrum. Dorsett City har 2 gode restauranter, bar og lounge, forretningssenter, og takterrasse. Prisen for et pent dobbeltrom på hotellet er merkverdig lav i perioder, sett i forhold til beliggenhet, kvalitet og service.

Hilton London Bankside

topp 10 hotell london - Hilton London BanksideDette femstjerners Hilton-hotellet ligger som navnet indikerer på Bankside, det vil si på motsatt side av Themsen i forhold til City of London, og omtrent på høyde med St Paul’s Cathedral. Her bor du sentralt nok, men får det mer stille og rolig, spesielt om natten. Hotellet har 292 rom og suiter i mange priskategorier, der de rimeligste rommene kan sies å være varp når standarden på hotellet er med i vurderingen. Her får du tilgang til en god restaurant, bar med lounge, forretningssenter, treningssenter, kiosk, og innendørs svømmebasseng. Hilton London Bankside er kjent for å yte god service, slik det bør være på et luksushotell fra denne kjeden. I denne kategorien hotell skal du lete en stund for å få like mye for pengene dine.

The Trafalgar St. James London – Curio Collection

The Trafalgar St. James London - hotell i londonHiltonkjedens Curio Collection, er utvalgte hotell som utmerker seg med et karakteristisk særpreg. For eksempel kan dette være hotell som ligger i kjente bygninger med unik arkitektur, eller som er historisk kjent. The Trafalgar St. James Hotel er et av disse, noe som virker selvsagt når du ser det praktfulle bygget. Du finner det rett ved Trafalgar Square, og du har et hav av landemerker og severdigheter rett i nærheten. Hotellet er rangert med fem stjerner, med fasiliteter som inkluderer 2 restauranter, hele 3 forskjellige barer og lounger, treningssenter, og takterrasse med bar. De 131 rommene og suitene er moderne innredet, med relativt stor plass, selv på de minste rommene. Selv om du kan finne gode tilbud på The Trafalgar, er ikke dette et spesielt rimelig hotell. Skal du imidlertid bo meget bra i hjertet av London, bør dette hotellet tas med i vurderingen.

Kimpton Fitzroy London

5-stjerner hotell i londonKimpton Fitzroy er et særdeles lekkert femstjerners luksushotell som ligger i Bloomsbury, et distrikt i London’s West End. Her får du mange koselige små parker rett i nærheten, og kort vei til en rekke kjente museer og gallerier, inklusive British Museum. Du får også blant annet Oxford Street, Covent Garden og Regents Park innenfor rimelig gangavstand. Vil du benytte deg av undergrunnen, har du stasjonen Russell Square på Piccadilly-linjen rett rundt hjørnet fra hotellinngangen. Kimpton Fitzroy er ganske stort, med 334 gjesterom og suiter. Fasilitetene inkluderer restaurant, bar og lounge, og treningssenter. Her får du også hjelp til hva det måtte være gjennom hotellets concierge-tjenester. Skal du bo meget standsmessig i London, på et ærverdig hotell der servicenivået er topp, er Kimpton Fitzroy et glimrende alternativ.

Crowne Plaza London – Albert Embankment

hotelltips i london - Crowne Plaza London - Albert EmbankmentCrowne Plaza er et firestjerners hotell som ligger helt nede ved Themsens bredder, på motsatt side av Westminster. Booker du deg inn her bør du be om å få et rom som ligger så langt opp i de 14 etasjene som mulig. Da får du kanskje utsikt over til blant annet Palace of Westminster, Westminster Abbey, Europaparlamentet, og mange andre praktbygg. Her vil du bo litt mer stille, men fortsatt sentralt i forhold til den vestre og rike delen av London. Like bortenfor hotellet kan du rusle over Lambeth Bridge, kjent fra både James Bond og Harry Potter-filmer. Crowne Plaza har 142 pene og moderne innredede rom. Hotellet har 2 restauranter, og 2 barer med lounger, samt et forretningssenter. Her får du meget god service, unik beliggenhet, til en anstendig pris.

Kensington Court Hotel Notting Hill

hotell i nothing hill londonKensington Court er et trivelig lite hotell i den trivelige bydelen Notting Hill, med kun 21 gjesterom. Det rangeres med tre stjerner, og kan betegnes som ganske enkelt og spartansk. Hotellet har likevel en veldig trivelig og imøtekommende atmosfære, med eiere og personale som er kjent for å yte svært god service. Beliggenheten er også meget bra. Kensington Gardens og Hyde Park ligger et par steinkast unna mot sør, og du når tre undergrunnsstasjoner i løpet av noen få minutter til fots. Hotellet har få fasiliteter, men her får du igjen i form av meget mye valuta for pengene dine. Prisene er hyggelige, servicen super, og beliggenheten meget bra.

Airways Hotel Victoria

billig hotell i londonDette hotellet er et av de rimeligste du vil finne i London, der du også får topp service, knallbra beliggenhet, samt rene og innbydende rom og omgivelser. Airways Hotel Victoria rangeres med tre stjerner og ligger i den fornemme bydelen Pimlico, med Belgravia som nærmeste nabolag. Hotellet har ikke mer enn 37 lekre rom, så det lønner seg å være ute i god tid om du vil booke deg inn når du er i London. Det byr ikke på mange øvrige fasiliteter, men restauranter og kaféer finner du nok av like i nærheten. På Airways får du concierge-tjenester om du vil ha hjelp til bookinger av reiser, restauranter, show, teater, eller annet.

Pris på hotell i London

Generelt sett anses London for å være en av de dyreste byene i verden å besøke. Hva et døgn på hotell koster er imidlertid veldig avhengig av standarden og beliggenheten. Du kan uten problem brenne av mange tusen kroner natten på luksushotellene, men du finner også regelrette varp blant disse om du leter litt.

For et firestjerners hotell med god standard og bra service, må du regne med at rommet koster minst mellom 1 000 kroner og 2 000 kroner. I de travleste periodene kan prisene stige en god del. Du finner overnattingssteder som koster mindre, spesielt i de små familiedrevne hotellene, og puber med egne gjesterom, men her er kvaliteten svært varierende.

Les vår guide til London her

Hvor bør hotellet være plassert i London?

Det som kalles Stor-London utgjør den største byen innenfor EU, med omtrent 8,8 millioner innbyggere. Definisjonen har blant annet med det å gjøre at City of London, byens finansdistrikt, er teknisk sett en egen by, og med egen administrasjon. Det er imidlertid Stor-London vi snakker om når vi skal besøke britenes hovedstad. Byen er også enorm i utstrekning, og det kan være vanskelig å vite hvor en skal bo når man er der på ferie.

Her er de sentrale bydelene de fleste finner seg et hotell i, med noen stikkord for hva du finner i hvert enkelt:

  • Soho – Soho ligger i bydelen Westminster, og i hjertet av Londons mest kjente shoppingområde. Mange mener at Soho byr på Londons beste uteliv, og du finner alle de kjente showene og teatrene her. Selv Soho kan ikke skilte med så mange hotell, men du finner plenty i umiddelbar nærhet, for eksempel i Covent Garden.
  • Covent Garden – Dette området er på mange måter perfekt om du vil få med deg mest mulig av London. Her får du gangavstand til mange av de viktigste severdighetene, til shoppinggatene, og du har et hav av gode spisesteder, kaféer og utesteder rett i nabolaget. I tillegg er Covent garden et knutepunkt for metro og buss, og det er dermed enkelt å komme seg til andre deler av byen herfra.
  • City of London – I finansdistriktet finner du mange hotell som henvender seg til forretningsfolk (kjedehotellene ligger her), og som derfor ofte har gode tilbud i helgene. City er livat på hverdagene, men mer stille når det er lørdag og søndag. Her har du mange av de viktigste severdighetene i nærheten, for eksempel Tower of London, St Pauls Cathedral, The Garden at 120, og The Monument.
  • Bankside – Bankside tilhører bydelen Southwark, og ligger ned mot elva Themsen. Bor du her har du kort vei til mange av de viktigste severdighetene, som London Eye, Shakespeare’s Globe Theatre, London Bridge, Tower of London, og mye mer. Mer stille om natten enn om du bor på den siden der City og Westminster ligger, men du kommer deg raskt over til den delen av sentrum via en av broene.
  • Kensington og Chelsea – Drar du på storbyferie til London med familien, bør du vurdere hotellene som ligger i dette området, og kanskje spesielt South Kensington. Her er det stille både på dag- og nattestid, du får kort vei til Hyde Park, London Zoo, og mange av de mest spennende museene.
  • Mayfair og Marylebone – Ligger hotellet i Mayfair eller Marylebone, har du kort vei til Hyde Park, Regent’s Park, Buckingham Palace, og sannsynligvis gangavstand til Oxford Street og Soho. Hotellene her er ofte eksklusive og dyre, men du finner også rimelige alternativer innimellom luksushotellene. Flott område å bo i når du tar med deg ektefellen eller kjæresten din på London-tur.
  • Bayswater og Paddington – Disse to områdene ligger på nordsiden av Hyde Park. Begge er fine strøk å bo i, og minner litt om Kensington på flere vis. Det er relativt stille om kveldene, med mindre hotellet ligger nært blant annet togstasjonen Paddington Station (endestasjon for ekspresstoget som går til Heathrow). Du finner flere kjedehotell i de delene som ligger nært Hyde Park, og mange småhotell innimellom.

Kart