• Meny
  • Meny
Camden Market

Camden Market i London

Camden Market i London er et pulserende og mangfoldig marked kjent for sin særegne blanding av mat, mote, kunst og kultur. Beliggende i hjertet av Camden Town, har det vært et populært sted for både lokalbefolkningen og turister siden 1970-tallet. Markedet strekker seg langs den pittoreske Regent’s Canal og er faktisk en samling av flere markeder. Disse inkluderer Camden Lock Market, Stables Market og Buck Street Market.

annonse

Historien til Camden Market begynte da det første markedet, Camden Lock, ble etablert i 1974 av en liten gruppe kreative selgere. Det vokste raskt i popularitet, og trakk til seg flere og flere besøkende. I årenes løp har det utvidet seg betydelig og har blitt et symbol på Londons alternative kultur.

Camden Market i London

Arkitekturen på Camden Market er like variert som varene som selges der. Området var tidligere en industriell base, og mange av de opprinnelige fabrikkbygningene og lagrene har blitt omgjort til markedsboder og butikker. Dette gir markedet en unik industriell følelse blandet med kreativitet og fargerike fasader. Spesielt kjent er Stables Market, som tidligere var et hestesykehus og et depot for hestetrukne busser. Det huser nå en rekke vintage og håndverksbutikker i sine historiske bygninger.

Restaurant i Camden Market

Camden Market er kjent for sitt brede utvalg av varer, fra vintageklær og håndlagde smykker til internasjonale matretter og originale kunstverk. Det er også et populært sted for livemusikk og andre underholdningsarrangementer. Noe som bidrar til den livlige og innbydende atmosfæren.

Kanalen i Camden Market

For turister som ønsker å besøke Camden Market, er det lett tilgjengelig med offentlig transport. Camden Town og Chalk Farm er de nærmeste undergrunnsstasjonene. Markedet er åpent hver dag, men det er spesielt travelt i helgene. Besøkende oppfordres til å ta seg god tid til å utforske de forskjellige delene av markedet, prøve noen av de mange matrettene og nyte den unike blandingen av kultur og historie som Camden Market har å tilby.

Kart