• Meny
  • Meny
barcelona

Barcelona

Storbyferie til Barcelona

Barcelona er den perfekte storbyen for de som ønsker å kombinere en storbytur med en sydentur. Her trenger man ikke å inngå kompromiss for noen av delene, og det er ingenting i veien for å kose seg på bassengkanten noen dager, og bruke andre dager til shopping og kulturopplevelser som man kun finner i storbyer. Det er få byer som er så vakre som havnebyen Barcelona, og byen er sterkt preget av den unike arkitekturen til Antoni Gaudí.

Det bor litt over 1,6 millioner mennesker i Barcelona, men hvis man tar med byområdene rundt selve sentrum økes tallet til 5 millioner. Barcelona er hovedstand i den autonome regionen Catalonia, men den er også en del av landet Spania. De fleste fastboende snakker spansk, selv om katalansk er hovedspråket i regionen. Likevel er det sjeldent problemer med å kommunisere på verken spansk eller engelsk, da innbyggerne lærer disse språkene på skolen.

barcelona

Tips til hotell i Barcelona

annonselenker

Reise til Barcelona

Barcelona er en viktig havneby, og selv om det er en gigantisk by med store bygninger er det likevel lange strender for dem som ønsker å komme seg ut av bysentrum for å slappe av. Dersom man ønsker å kombinere en storbytur med en badeferie bør man reise mellom mai og oktober for å unngå lufttemperaturer som kan komme ned i 5-10 grader om vinteren. Det er noe dyrere å bo på et fint hotell i Barcelona enn det er i Spania generelt, ettersom prisene for hoteller er dyrere i storbyer.

strandliv i barcelona

Prismessig ligger Barcelona i det øverste sjiktet i Europa, og er kun litt billigere enn steder som København eller London. Med norske øyne er det en del ting som er ganske billig der, men det er ikke byen man vil reise til om man har et veldig stramt budsjett. Barcelona er likevel kjent for å være en by hvor man får mye mat for pengene på restauranter, så man kan nyte skikkelig god mat uten å måtte punge ut med mange hundrelappene her.

Mange som reiser til Barcelona drar for en langhelg, men det er ingenting i veien for å være i byen i en ukes tid. Det er mer enn nok å holde seg opptatt med, og det er altså gode muligheter for noen late dager på stranda eller ved bassengkanten hvis man trenger en pause fra det aktive storbylivet. Byen passer godt for både vennegjenger, par, og familier som reiser med barn.

Ting å gjøre i Barcelona

annonse

Det er alltid liv i Barcelona

Uansett hvor i Barcelona man befinner seg så er det sannsynligvis mange mennesker der. Barcelona er rett og slett en by hvor det alltid er mye folk og liv, og det er umulig å kjede seg i denne storbyen. Langs gågatene i sentrum er det både turister som vandrer, fastboende som er på vei til jobb, gateartister som utfører de utroligste fremføringer, diverse boder med pågående selgere, gatekaféer, kaffehus, og ikke minst liv og røre. Det er en helt unik atmosfære som naturlig nok kan bli overveldende, men det er likevel noe av sjarmen med Barcelona.

Dersom man er ute etter å feste så byr Barcelona på et av Europas beste uteliv, og her er det snakk om fasjonable nattklubber med lange køer for å komme inn. Ikke glem å pakke en fin skjorte eller kjole, for dette er ikke som i turistbyer ellers i landet hvor alle slipper inn på nattklubbene.

Shoppingparadiset Barcelona

Shoppingtilbudet i Barcelona kan ikke måle seg helt med New York eller London, men det er faktisk ikke langt unna. I byen finner man haugevis av kjøpesentre og varehus, flere fullverdige shoppinggater, og spesialbutikker krydret rundt i sidegatene. Den shoppingglade turisten vil elske å utforske sidegatene for å se hva slags skatter som dukker opp.

la rambla barcelona

Den største shoppinggata heter La Rambla, og begynner ved Placa de Catalunya. Denne er en typisk shoppinggate for turister, og lokale foretrekker roligere og mindre gater som de man finner i Barri Gotic-området. Det er likevel ingenting i veien for å kose seg med shopping langs La Rambla, for her finner man et enormt utvalg av butikker som selger alt mellom himmel og jord. Kaféene her er nok de dyreste man finner i Barcelona, men med norske øyne er det likevel en rimelig affære.

Topp 10 attraksjoner i Barcelona

Det er utrolig mange attraksjoner for turister i Barcelona, og nedenfor kan man lese litt om de ti attraksjonene som er best rangert i byen.

Sagrada FamíliaSagrada Família

For mange er kirken Sagrada Família selve symbolet på Barcelona, og det er ikke så rart. Antoni Gaudí begynte å lage planene for kirken allerede på 1880-tallet, og den ble raskt sett på som hans livsverk. I dag er kirken fortsatt ikke ferdig, men den har allerede fått en plass på UNESCO sin verdensarvliste, og er et utrolig syn.

Palau de la Musica CatalanaPalau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana er en stor konserthall i Barcelona som inviterer over 500 000 mennesker til å se konserter eller andre kulturfremføringer årlig. Bygget er utrolig vakker både på innsiden og utsiden, og mange besøker konserthallen selv om de ikke har billetter til å se noe. Det er likevel best å oppleve Palau de la Música Catalana ved å se en fremføring man interesserer seg for.

Barri Gotic distriktet i barcelonaBarri Gotic

Barri Gotic er en bydel i Barcelona som har en gotisk stil. Her finner man bygninger som faktisk har stått siden middelalderen, selv om de fleste er av nyere opprinnelse. Distriktet er fylt med smale gågater hvor man finner små, koselige butikker på rekke og rad.

 

Casa BatllovCasa Batllo

Casa Batllo er tegnet av Antoni Gaudí, og er et naturlig blikkfang når man går forbi. Her kan man se den elleville stilen til Gaudí i beste eksempel. Mange nøyer seg med å se huset utenifra, men man kan også kjøpe billetter for å komme inn i bygningen. Dette er et obligatorisk stopp for alle som liker arkitektur.

Santa Maria del MarSanta Maria del Mar

Basiliken Santa Maria del Mar i Barcelona ble bygd på 1300-tallet, og regnes som et prakteksempel på katalansk gotisk arkitektur. Historisk sett har dette vært en kirke for arbeiderklassen som jobbet frivillig ved å bære steinblokker for å bygge kirken. I dag er det en av de største turistattraksjonene i byen, selv om den også er i bruk.

Mercat de la BoqueriaMercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria er et enormt marked like i nærheten av handlegata La Rambla i Barcelona. Man finner først og fremst ferskvarer som grønnsaker og frukt her, og er brukt av både turister og lokale som skal handle. Her kan man kjøpe ting som ost, sjokolade, olivenolje og lignende av svært høy kvalitet.

Font MagicaFont Magica

Font Magica (den magiske fontenen) er en samling av fontener ved Plaça d’Espanya. Det er først og fremst på sommeren man besøker fontene, da det er lyd-, og lysshow mellom klokka 21.30 og 22.30. Om man vil ha gode plasser bør man være tidlig ute, for dette er en svært populær attraksjon.

Passeig de GraciaPasseig de Gracia

Passeig de Gracia er en stor handlegate som begynner ved Plaça de Catalunya. Her er det butikker i alle prisklasser, samt et stort utvalg av fantastiske restauranter og tapasbarer. Man bør absolutt sjekke ut Passeig de Gracia etter at man har shoppet seg ferdig i La Rambla, for her er det minst like mye spennende.

Casa MilaCasa Mila

Også Casa Mila er et hus designet av Antoni Gaudí på tidlig 1900-tallet, og dette er også kjent for sin helt unike arkitektturstil. Bygget har fått plass på UNESCO sin verdensarvliste, og er en utrolig artig opplevelse selv om man egentlig ikke er så interessert i arkitektur. Det er jevnlig gratis omvisning av førsteetasje.

Camp NouCamp Nou

Camp Nou er fotballstadion til FC Barcelona, et av verdens aller beste fotballag. Her er det plass til nesten 100 000 tilskuere, og det er en utrolig stemning når det er kamp der. Det er også mulig å besøke Camp Nou utenom kamper for å få en omvisning eller se på fotballmuseet der.