• Meny
  • Meny

Westminster Abbey i London

Westminster Abbey, offisielt kjent som Collegiate Church of Saint Peter at Westminster, er en av Londons mest berømte og historiske bygninger. Kirken ligger i hjertet av byen, ikke langt fra Themsen og rett overfor Houses of Parliament.

Historien til Westminster Abbey strekker seg over tusen år tilbake. Det antas at det første kristne bygget på dette stedet ble etablert rundt 960 e.kr. Den nåværende kirken, som er en fantastisk eksempel på gotisk arkitektur, ble påbegynt av Henrik III i 1245. Gjennom århundrene har den blitt utvidet og ombygd flere ganger, noe som har bidratt til dens unike arkitektoniske blanding.

Westminster abbey London

Westminster Abbey er kjent for sin rike historie. Den har vært kroningskirke siden 1066, og nesten alle engelske og britiske monarker har blitt kronet her. I tillegg er kirken et gravsted for en rekke betydelige historiske figurer, inkludert monarker, statsmenn, forfattere, vitenskapsmenn og kunstnere. Blant de mest kjente er Elizabeth I, Isaac Newton, og Charles Darwin. Abbeyen er også berømt for sitt “Poets’ Corner”, hvor mange av Storbritannias mest kjente forfattere og poeter er æret, enten ved gravleggelse eller minnesmerker.

Inne i westminster abbey

Arkitektonisk sett er Westminster Abbey et mesterverk. Den utmerker seg med sine spisse buer, intrikate steinarbeid, og imponerende vinduer. Innsiden er like imponerende med sine høye hvelvede tak og en rekke kapeller, hver rik på historie og skjønnhet.

I dag er Westminster Abbey åpen for publikum, og det tilbys guidede turer som gir innføring i kirkens historie og betydning. Besøkende kan beundre arkitekturen, lære om de historiske personene som hviler der, og oppleve de mange seremoniene og gudstjenestene som fortsatt finner sted i denne levende religiøse institusjonen. Frister det med et besøk er det lurt å sjekke åpningstider og billettinformasjon på forhånd, da disse kan variere.

Kart