• Meny
  • Meny
Tower of London

Tower of London

Tower of London, offisielt kjent som “Her Majesty’s Royal Palace and Fortress of the Tower of London”, er et historisk slott som ligger på den nordlige bredden av Themsen i det sentrale London. Det ble bygget mot slutten av 1066 som en del av Normannernes erobring av England. William Erobreren bygde denne store festningen for å demonstrere sin makt og for å kontrollere Londons befolkning samt inngående skip på Themsen.


annonse

Arkitekturen til Tower of London er en fascinerende blanding av middelalderarkitektur, Tudor og senere perioder. Det mest gjenkjennelige tårnet, White Tower, som ga hele komplekset sitt navn, er et eksempel på normannisk arkitektur. Gjennom århundrene ble flere byggverk lagt til, inkludert flere forsvarstårn og en vollgrav.

White Tower London

Tower of London er kjent for sin rike og ofte blodige historie. Det har vært et kongelig palass, et fengsel for prominente fanger, et myntverk, et våpenlager og et hjem for kronjuvelene. Her verserer det historier om spøkelser og henrettelser, inkludert de av Anne Boleyn og Catherine Howard, kong Henrik VIII sine dronninger. 

Ravnene på Tower of London er en viktig og ikonisk del av dets historie og tradisjoner. Ifølge legenden, vil tårnet og kongeriket falle hvis ravnene noen gang forlater Tower of London,. På grunn av denne overtroen blir ravnene godt ivaretatt, og det er alltid minst seks ravner på stedet. Disse fuglene blir sett på som beskyttere av tårnet og har blitt en populær attraksjon for besøkende. 

Ravnene på Tower of London

I dag er Tower of London en av Storbritannias mest populære turistattraksjoner. Som besøkende kan du utforske de historiske bygningene, se kronjuvelene, delta på guidet tur av Yeoman Warders (også kjent som Beefeaters) og lære om stedets fascinerende historie. Vi anbefaler å kjøpe billetter på forhånd for å unngå lange køer. 

 Kart