• Meny
  • Meny
Tower Bridge London

Tower Bridge i London

Tower Bridge i London er et ikonisk landemerke og en av verdens mest kjente broer. Den ligger over Themsen og er en vital forbindelse mellom byens nordlige og sørlige deler. Broen ble bygget mellom 1886 og 1894, og var et svar på det økende behovet for en bro øst for London Bridge uten å hindre tilgangen til skipstrafikken til havnen i London.

Arkitekturen til Tower Bridge er en blanding av den viktorianske gotiske stilen og funksjonell ingeniørkunst. Broen er spesielt bemerkelsesverdig for sine to imponerende tårn, som er forbundet med gangveier høyt over elven. Disse tårnene støtter broens sentrale del, som er en klappbro. Denne designen tillot skip å passere gjennom ved å heve broens midtdel.

Tower Bridge

Tower Bridge er kjent for sin unike konstruksjon og har blitt et symbol på London. Broen tiltrekker seg mange turister hvert år som ønsker å se dens imponerende arkitektur og lære om dens historie. Besøkende kan utforske broens historie gjennom utstillinger i Tower Bridge Exhibition, som ligger i tårnene og gangveiene. 

I dag er Tower Bridge både en funksjonell rute for kjøretøy og fotgjengere, og en populær turistattraksjon. Broen er lett tilgjengelig med offentlig transport, og området rundt byr på fantastisk utsikt, spesielt ved solnedgang. Som besøkende kan du også oppleve den spennende opplevelsen av å se broen heve seg for å tillate store skip å passere, en hendelse som fortsatt skjer med jevne mellomrom.

Kart