• Meny
  • Meny
National Gallery London

The National Gallery i London

The National Gallery i London er et berømt kunstmuseum som ligger i hjertet av byen, på Trafalgar Square. Det ble Grunnlagt i 1824 og huser en omfattende samling malerier fra midten av 1200-tallet til 1900-tallet.

annonse

Historien til The National Gallery begynner i 1824, da den britiske regjeringen kjøpte 38 malerier fra bankmannen John Julius Angerstein. Dette var starten på en samling som i dag inneholder over 2.300 malerier. Galleriets samlinger har vokst gjennom både statlige kjøp og private donasjoner.

The National Gallery

Arkitekturen til The National Gallery er også bemerkelsesverdig. Den opprinnelige bygningen ble designet av William Wilkins og er en nyklassisistisk bygning som harmonerer godt med den omkringliggende arkitekturen på Trafalgar Square. Gjennom årene har galleriet blitt utvidet og inkluderer nå flere tillegg, som Sainsbury-vingen, designet av Robert Venturi og Denise Scott Brown, som er et eksempel på postmoderne arkitektur.

The National Gallery er kjent for sin samling av europeiske malerier. Her finner man verk av berømte kunstnere som Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Claude Monet, og Rembrandt. Et av de mest kjente maleriene i samlingen er “Solsikker” av van Gogh.

I dag kan The National Gallery i London besøkes gratis, noe som gjør kunsten tilgjengelig for alle. Galleriet er åpent nesten hver dag gjennom hele året, og besøkende kan delta på omvisninger, foredrag, og spesielle utstillinger. De tilbyr også digitale ressurser, noe som gir en mulighet for kunstinteresserte over hele verden til å utforske museet.

Kart