• Meny
  • Meny

The British Museum i London

The British Museum ligger i hjertet av London, og er et av verdens mest berømte museer. Det ble grunnlagt i 1753, og åpnet det for publikum i 1759, og er kjent for å være det første offentlige nasjonalmuseet i verden.


annonse

Museet ble etablert da legen og naturforskeren Sir Hans Sloane overlot sin imponerende samling av kunstverk, antikviteter og naturhistoriske gjenstander til den britiske staten. Siden den gang har samlingen vokst til å omfatte over åtte millioner gjenstander, noe som gjør det til et av de største og mest omfattende museene i verden.

British Museum London

Arkitektonisk er The British Museum en blanding av klassisk og moderne design. Det mest kjente trekket er den store glasskuppelen som dekker Great Court, designet av arkitekten Sir Norman Foster og åpnet i 2000. Denne imponerende kuppelen transformerer det indre av museet til et lyst og luftig rom, og gir besøkende en unik opplevelse.

The Great Court i The British Museum

The British Museum er kjent for sine mange betydningsfulle kulturelle og historiske gjenstander. Noen av de mest berømte utstillingene inkluderer Rosettasteinen, som var nøkkelen til å dechiffrere egyptiske hieroglyfer, de utsøkte Parthenon-skulpturene fra det antikke Hellas, og gamle egyptiske skatter. Disse gjenstandene tilbyr en fascinerende innsikt i menneskets historie og kulturer fra hele verden.

Glasstaket i The British Museum i London

I dag er The British Museum åpent for alle og tilbyr gratis adgang, noe som gjør det tilgjengelig for et bredt publikum. Museet arrangerer også spesielle utstillinger, foredrag og pedagogiske programmer. Som besøkende kan du utforske de ulike galleriene i eget tempo, eller delta på guidete turer for mer informasjon.

Utstillinger i The British Museum

Museet har også en rekke kafeer og en gavebutikk, som gjør det til et fullverdig kulturelt besøk. For å besøke The British Museum, er det best å planlegge på forhånd og sjekke åpningstidene og eventuelle spesielle arrangementer på museets nettside.

Kart