• Meny
  • Meny

St Paul’s Cathedral i London

St. Pauls Cathedral i London er et av de mest ikoniske og historisk betydningsfulle religiøse byggene i Storbritannia. Dette arkitektoniske mesterverket er en aktiv anglikansk katedral og bispesete for biskopen av London.

annonse

Den nåværende katedralen, designet av Sir Christopher Wren, ble ferdigstilt i 1710, men katedralens historie strekker seg mye lenger tilbake. Stedet hvor St. Pauls nå står har vært et åndelig senter i London siden 604 e.Kr., med flere tidligere kirker som har stått på samme sted. Den forrige katedralen ble ødelagt i den store brannen i London i 1666, noe som ledet til byggingen av den nåværende katedralen. Wrens design er en strålende blanding av barokkarkitektur, kjent for sin store kuppel, som er en av de største i verden, og sitt imponerende interiør.

St Pauls Katedralen

Katedralen er kjent for mange viktige hendelser, inkludert bryllupet til Prins Charles og Lady Diana i 1981, og de mange minnegudstjenestene som har blitt holdt der, inkludert Winston Churchills begravelse. Innsiden av katedralen er like imponerende som utsiden, med utsøkte kunstverker, monumenter og et fantastisk orgel.

Innsiden av St Pauls Cathedral

Som besøkende i St. Pauls kan du forvente en rik opplevelse. Her kan du henge deg på guidede turer hvor du kan lære mer om historien, arkitekturen og den religiøse betydningen. Du kan også klatre opp i kuppelen for å nyte en panoramautsikt over London. For de som er interessert i religiøse tjenester, holdes det regelmessige gudstjenester og bønner.

Kart