• Meny
  • Meny
st james park london

St. James’s Park i London

St. James’s Park, som ligger i hjertet av London, er den eldste av de åtte kongelige parkene i byen. Den strekker seg over 23 hektar og er en fredfull grønn oase midt i storbyens travle liv. Parken er kjent for sin idylliske innsjø, vakre broer, og for å være hjem til et mangfold av vannfugler og pelikaner, som har bodd der siden de ble donert av den russiske ambassadøren på 1600-tallet.

annonse

Historisk sett var St. James’s Park en del av et marskland og ble utviklet til en park av Henry VIII på 1530-tallet. Han brukte området til jakt og som underholdningssted. Senere, på 1600-tallet, fikk parken sin formelle utforming under Kong Charles II, som bestilte en fransk landskapsarkitekt for å omforme den i en mer formell stil, inspirert av parkene ved Versailles.

St James Park

Arkitektonisk sett er parken kjent for sin vakre landskapsutforming, som inkluderer svingete stier, velpleide plener, og et imponerende utvalg av blomsterbed. Den er også omgitt av historiske bygninger, inkludert Buckingham Palace, St. James’s Palace, og The Mall, som ble anlagt som en seremoniell rute.

Dyreliv i St James Park

Parken er et populært sted både for lokalbefolkningen og turister. Den er kjent for å være et sted hvor man kan unnslippe byens larm, mate fuglene, eller bare nyte en rolig spasertur. For besøkende er parken lett tilgjengelig med offentlig transport og det finnes flere innganger. Den er åpen året rundt og det er ingen inngangsbillett. For de som er interessert i parkens historie og natur, tilbyr parken guidede turer og pedagogiske programmer.

Kart