• Meny
  • Meny
The Holocaust Memorial Berlin

Minnesmerket over Europas myrdete jøder i Berlin

Minnesmerket over Europas myrdete jøder, også kjent som The Holocaust Memorial, ligger i hjertet av Berlin. Det ble offisielt åpnet i mai 2005, seksti år etter slutten av andre verdenskrig, som en evig påminnelse om de rundt seks millioner jødiske ofrene for Holocaust.

annonse

Arkitektonisk består minnesmerket av 2 711 betongblokker, kjent som steler, som varierer i høyde og er organisert i et rutenett på et område som dekker 19 000 kvadratmeter. Designet av arkitekten Peter Eisenman, er minnesmerket unikt både i form og konsept. Det er ingen tydelig inngang eller utgang, noe som skaper en følelse av desorientering og isolasjon når man vandrer mellom blokkene. Dette er ment å reflektere den uforståelige og overveldende karakteren av Holocaust.

Minnesmerket er kjent for sin åpne og tilgjengelige design. Det er ingen gjerder eller barrierer, og folk kan gå gjennom det 24 timer i døgnet. Denne tilgjengeligheten symboliserer Tysklands forpliktelse til å huske og lære av sin fortid. Under minnesmerket finner man et Informasjonssenter, som tilbyr historisk kontekst og personlige historier knyttet til Holocaust.

Minnesmerket over Europas myrdete jøder i Berlin

For å besøke Minnesmerket over Europas myrdete jøder i Berlin, må man dra til Cora-Berliner-Straße 1, i nærheten av Pariser Platz og Brandenburger Tor i byens sentrum. Minnesmerket ligger lett tilgjengelig fra Berlins hovedtransportruter, med flere undergrunns- og bussholdeplasser i nærheten, som for eksempel holdeplassen for U-Bahn ved Brandenburger Tor.

Kart