• Meny
  • Meny
Kurfürstendamm

Kurfürstendamm i Berlin

Kurfürstendamm, ofte kjent som Ku’damm, er en av de mest berømte gatene i Berlin. Den strekker seg over 3,5 kilometer fra Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche i Charlottenburg, til Rathenauplatz i Grunewald-distriktet. Kurfürstendamm er et sentralt trafikk-knutepunkt og et pulserende senter for shopping, kultur og underholdning.

annonse

Historien til Kurfürstendamm går tilbake til 1500-tallet da det ble anlagt som en vei for kurfyrsten av Brandenburg. I løpet av 1800-tallet ble boulevarden utvidet og omformet etter inspirasjon fra Paris’ Champs-Élysées, noe som resulterte i en bred, tre-linjet vei flankert av imponerende bygninger og luksuriøse butikker.

Arkitektonisk er Kurfürstendamm kjent for sin varierte blanding av historiske og moderne bygninger. Etter ødeleggelsene under andre verdenskrig, ble gaten gjenoppbygget, og i dag er den preget av en blanding av historiske bygninger, som Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, og moderne arkitektur, inkludert elegante butikker og høyhus.

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

Ku’damm er særlig kjent for sitt livlige shoppingmiljø. Fra eksklusive designerbutikker til store varehus som KaDeWe (en kort spasertur fra Kurfürstendamm), er det noe for enhver smak. Boulevarden er også hjem til en rekke restauranter, kafeer, teatre og kinoer, noe som gjør den til et populært møtested både for berlinere og besøkende.

For å besøke Kurfürstendamm, kan man enkelt ta offentlig transport til Charlottenburg, Wilmersdorf eller Halensee i Berlin. Gaten er lett tilgjengelig med både U-Bahn og S-Bahn, og mange busser stopper også langs denne populære avenyen.

Kart