• Meny
  • Meny
Fotografiska Stockholm

Fotografiska Museum Stockholm

Fotografiska i Stockholm er et av de største og mest anerkjente museene for fotografi i verden. Det ble grunnlagt av brødrene Jan og Per Borman og åpnet dørene for første gang i 2010.

annonse

Museet er ligge i en imponerende bygning fra begynnelsen av 1900-tallet, som tidligere fungerte som et tollhus. Bygningen, som ligger ved Stadsgårdshamnen i bydelen Södermalm, har blitt nøye restaurert og tilpasset for å romme de store fotoutstillingene. Arkitekturen kombinerer historisk sjarm med moderne design, og de store, luftige utstillingsrommene gir en unik atmosfære for å oppleve kunstverkene.

Fotografiska

Fotografiska er kjent for sitt brede spekter av utstillinger, som ofte skifter og viser både etablerte fotokunstnere og nye, spennende talenter. Museet legger vekt på mangfold og inkludering, og utstillingene spenner over en rekke temaer og fotografiske stiler. I tillegg til utstillingene, tilbyr Fotografiska et bredt spekter av pedagogiske programmer, workshops, og foredrag, noe som gjør det til et levende kulturelt sentrum.

Besøkende til Fotografiska kan også nyte andre fasiliteter som en prisvinnende restaurant med panoramautsikt over Stockholm, en bokhandel, og en souvenirbutikk. Restauranten er kjent for sitt fokus på bærekraftig og sesongbasert mat, og har blitt en attraksjon i seg selv.

Fotografiska museum stokcholm

For de som ønsker å besøke Fotografiska, er det åpent hele året med varierte åpningstider. Det er lett tilgjengelig med offentlig transport eller til fots fra Stockholms sentrum. Billetter kan kjøpes på stedet eller på forhånd online. Museet tilbyr også medlemskap for de som ønsker å fordype seg i fotografiens verden og få spesielle fordeler.

Kart