• Meny
  • Meny
Covent Garden

Covent Garden i London

Covent Garden i London er et berømt og historisk område kjent for sin unike blanding av shopping, kultur, historie og underholdning. Historisk sett var Covent Garden Londons første planlagte torg, opprettet på 1600-tallet av arkitekten Inigo Jones. Opprinnelig var det et frukt- og grønnsakmarked, og navnet “Covent Garden” kommer fra det franske ordet “convent”, som refererer til det klosteret som en gang stod på stedet.

annonse

Arkitektonisk er Covent Garden preget av sin ikoniske markedshall, bygget i 1830, som er et strålende eksempel på viktoriansk arkitektur med sine detaljerte kolonner og smijernsstrukturer. I tillegg finner man elegante bygninger, brosteinsbelagte plasser, og den berømte Royal Opera House, et kulturelt landemerke og hjem til noen av verdens fineste opera- og ballettforestillinger.

Covent Garden Market i London

Covent Garden er mest kjent for sitt livlige marked, boutiquebutikker, utsøkte restauranter og gateunderholdning. Markedet i Covent Garden tilbyr et mangfold av håndlagde smykker, kunst og håndverk, perfekt for de som er ute etter unike suvenirer. Området er også kjent for sine fantastiske teaterproduksjoner, og er et knutepunkt for Londons West End-teaterdistrikt.

Gateopptreden i Covent Garden

For turister som ønsker å besøke Covent Garden i dag, er området lett tilgjengelig med offentlig transport. Den nærmeste undergrunnsstasjonen er Covent Garden stasjon på Piccadilly-linjen. Området er også innen gangavstand fra flere andre store turistattraksjoner i London. Besøkende kan glede seg over en dag med shopping, utforske de ulike spisestedene, eller nyte en av de mange gateopptredener som finner sted rundt omkring på plassen. 

Kart