• Meny
  • Meny

Buckingham Palace i London

Buckingham Palace er et ikonisk landemerke og en av de mest kjente bygningene i London. Det er den britiske monarkens offisielle residens og et symbol på kongelig tradisjon og stabilitet. Palasset ligger i City of Westminster og tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

annonse

Historien til Buckingham Palace begynner i det 17. århundre, da det ble bygget for Hertugen av Buckingham. I 1761 ble det kjøpt av Kong Georg III som en privat residens for Dronningen. Det ble først kjent som “Queen’s House” og ble gradvis utvidet og ombygget over årene. Det var først i løpet av det 18. århundre, under regjeringstiden til Dronning Victoria, at Buckingham Palace ble den offisielle kongelige residensen.

Besøke Buckingham Palace i London

Arkitektonisk er Buckingham Palace en blanding av forskjellige stiler. Hovedfasaden, som er bygget i neoklassisk stil, er spesielt imponerende og er kjent for balkongen hvor den kongelige familien tradisjonelt viser seg for folket under spesielle anledninger. Inne i palasset finnes det 775 rom, inkludert 19 statsrom, 52 kongelige og gjesterom, 188 soverom for ansatte, 92 kontorer og 78 baderom.

Buckingham Palace er kjent for den berømte vaktskifteseremonien, “Changing the Guard”, hvor de kongelige vaktene, kjent for sine røde uniformer og bjørneskinnshatter, skifter vaktpost. Dette er en populær turistattraksjon og symboliserer disiplinen og tradisjonen til de britiske væpnede styrkene.

Kongelig vakt på Buckingham Palace

For besøkende er Buckingham Palace åpent for publikum hver sommer, vanligvis mellom juli og september. I denne perioden kan turister besøke de praktfulle statsrommene og beundre de mange kunstverkene fra Royal Collection. Besøkende kan også utforske de vakre hagene, som er et koselig sted midt i byens travle liv. Billetter må kjøpes på forhånd, og det anbefales å planlegge besøket i godt tid for å sikre adgang.

Kart