• Meny
  • Meny

Alexanderplatz i Berlin

Alexanderplatz, ofte kalt “Alex” av lokalbefolkningen, er et kjent offentlig torg i hjertet av Berlin. Dette torget har en rik historie og er et vitalt knutepunkt for både transport og kulturelle aktiviteter i byen.

annonse

Historien til Alexanderplatz strekker seg tilbake til middelalderen. Opprinnelig var det kjent som “Ochsenmarkt”, på grunn av sin funksjon som markedsplass. Navnet Alexanderplatz ble først tatt i bruk på 1800-tallet, til ære for et besøk av den russiske tsaren Alexander I.

alexanderplatz i Berlin

Gjennom årene har Alexanderplatz gjennomgått betydelige forandringer, spesielt i arkitekturen. Under Øst-Tyskland gjennomgikk plassen en storstilt ombygging, og ble preget av sosialistiske arkitektoniske stiler. Et av de mest kjente landemerkene her er “Fernsehturm“, et høyt TV-tårn som byr på fantastisk utsikt over byen.

Alexanderplatz er også kjent for sin livlige atmosfære. Det er hjemsted for en rekke butikker, restauranter og barer, samt vert for ulike arrangementer og markeder gjennom året. Et annet viktig trekk ved plassen er verdensuret, kjent som “Weltzeituhr”, som viser tiden i ulike tidssoner rundt om i verden.

Verdensuret på Alexanderplatz

For å komme til Alexanderplatz i Berlin, kan man benytte seg av byens effektive offentlige transportnettverk. Alexanderplatz er lett tilgjengelig med U-Bahn, hvor linjene U2, U5, og U8 stopper direkte ved Alexanderplatz stasjon. Alternativt kan man bruke S-Bahn, hvor linjene S5, S7, og S75 går til Alexanderplatz. I tillegg er det flere trikkelinjer og busser som stopper i nærheten, noe som gjør Alexanderplatz til et av de mest tilgjengelige stedene i Berlin.

Kart