• Meny
  • Meny
Berliner Fernsehturm

Berliner Fernsehturm i Berlin

Berliner Fernsehturm, kjent som Berlins TV-tårn, er et ikonisk landemerke i hjertet av Berlin. Med sine imponerende 368 meter, er det det høyeste bygget i Tyskland og et av de høyeste i Europa.

annonse

Berliner Fernsehturm ble bygget mellom 1965 og 1969 av den tidligere Øst-Tyske regjeringen. Hensikten var ikke bare å tjene som en TV-sender, men også å demonstrere Øst-Tysklands tekniske og arkitektoniske evner under den kalde krigen. Designet av arkitekten Hermann Henselmann og ingeniørene Jörg Streitparth, Fritz Dieter, Günter Franke og Werner Ahrendt, kombinerer tårnet funksjonalitet med estetikk. Det slanke, sylinderformede designet toppes av en kule og et spir, noe som gir det et futuristisk utseende.

Fernsehturm Berlin

Berliner Fernsehturm er kjent for sin observasjonsplattform og roterende restaurant, som ligger over 200 meter over bakken. Plattformen gir en fantastisk 360-graders utsikt over byen, og på klare dager kan man se opp til 42 kilometer i alle retninger. Den roterende restauranten, “Sphere“, tilbyr en unik spiseopplevelse, der besøkende kan nyte et måltid mens de sakte roterer og ser byen fra ulike vinkler.

TV-tårnet i Berlin

For å besøke Berliner Fernsehturm, må man dra til Alexanderplatz, en sentral del av Berlin som er lett tilgjengelig med offentlig transport. Området rundt Alexanderplatz er også verdt å utforske, med mange butikker, restauranter og andre attraksjoner.

Kart